Så laddar ditt slutspelslag

Genomgång – lag för lag

HOCKEY

HV 71

För första gången på länge är man skadefria och unge backen Niklas Hjalmarsson har imponerat stort sedan han kommit tillbaka från en axelskada.

Frölunda

I går tränade man som vanligt och har inga skadeproblem. För första gången ställs Jonas Johnson mot sin gamla klubb Brynäs i slutspelssammanhang.

Linköping

Hade ledigt i går och börjar träna som vanligt i dag. Tim Eriksson avstod senast på grund av en hjärnskakning, men han är tillbaka till första kvartsfinalen.

Färjestad

Körde en frivillig lätt träning i går. Väntar fortfarande på det riktiga lyftet för nya tjeckerna Pavel Patera och Martin Sevc.

Luleå

Tränar som vanligt i dag. Har spelat fyra extremt jämna matcher mot Linköping den här säsongen och har dessutom elitseriens effektivaste powerplay.

Modo

Hade ledigt i går men börjar träna som vanligt i dag. Har revansch att utkräva efter fjolårets kvartsfinalserie då Färjestad vann med 4–2.

Mora

Körde en lätt frivillig träning i går och 6–7 spelare var nere. Är i sitt första slutspel men slog HV 71 borta med 6–0 i senaste mötet och har allt att vinna.

Brynäs

Tränade som vanligt klockan elva i går. Vann senast i Scandinavium med 3–1 och bröt den 20 matcher långa förlustsviten mot Frölunda.

Sportbladet ([email protected])