Får jättebonus - utan att spela

Brynäs i slutspel - då kan Wahlberg tjäna över 200000 kr

HOCKEY

Brynäs inleder kvartsfinalspelet mot Frölunda i morgon.

Hemma i tv-soffan håller sparkade Mikael Wahlberg, 33, tummarna för sina tidigare lagkamrater.

Ett lyckat slutspel för Brynäs kan innebära över 200 000 kronor i bonus - för Wahlberg.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
"LÖNSAMT FÖR MIG" Mikael Wahlberg fick sparken från Brynäs under säsongen. Nu tjänar han stora pengar på att Brynäs lyckas i slutspelet. Den förre Brynässtjärnan uppges kunna få över 200000 kronor om hans forna lagkamrater går till SM-final.

- Kul att grabbarna får spela slutspel och ekonomiskt blir det lönsamt för mig, säger Wahlberg till Sportbladet.

I november kickades han ut i kylan av Brynäs tränare Leif Boork under uppmärksammade former.

Hans kontrakt sträcker sig dock till våren 2007, och fram tills dess betalar klubben ut full lön. Dessutom har Wahlberg - som en av få Brynässpelare - en slutspelsbonus inskriven i sitt treårskontrakt.

Wahlberg bekräftar att så är fallet, men han vill inte avslöja några summor. Men vad Sportbladet erfar har han en stegrande bonus som ökar ju längre Brynäs går i slutspelet.

"En helig grej"

Kvartsfinal betyder att Gävleklubben tvingas betala runt 50 000 kronor till Wahlberg. Blir det SM-final stiger beloppet en bit över 200 000 kr.

- Brynäs har sagt att de ska fullfölja kontraktet till punkt och pricka, säger Mikael Wahlberg.

Du har inte funderat över att avstå bonusen?

- Nej. Jag anser inte att jag gjorde något fel i höstas, och vi har ett avtal. För mig är det en helig grej att bägge parter gör rätt för sig.

Brynäs klubbdirektör Kent-Åke Eriksson bekräftar att spelarna i klubben inte har någon gemensam lagbonus som faller ut om laget går till slutspel. I stället är det upp till varje spelare att själv förhandla in det i kontraktet. I övrigt är han fåordig.

- Avtal mellan klubben och enskilda spelare kommenterar jag aldrig. Det enda jag kan säga är att "Walle" står under kontrakt och att vi tänker fullfölja de åtaganden vi har gentemot honom.

Och i hans kontrakt ingår en slutspelsbonus?

- Inga kommentarer.

Wahlberg vs Brynäs

Hans Abrahamsson ([email protected])