”Att spela utan tuggummi är otänkbart”

Brynäs-veteranen Tommy Sjödin, 40, chattade med läsarna

HOCKEY
Tommy Sjödin.

Robert Fornazar säger: Hallå Tommy, Va tror du om Brynäs Chanser att ta Guld i år ? och hur länge kommer du att fortsätta spela ElitHockey med Brynäs ??

    Tommy Sjödin säger: Jag har fått dom frågorna förr. Vi ser det som en bonus att spela slutspel. Det är en underbar utmaning, vi ska försöka skrämma upp dom lite. Min framtid? Jag vill ta slutspelet först. Besked inom en månad.

Jocke säger: Tjena Sjödda!!Varför skjuter du inte mer??du har ju en redig bössa!

    Tommy Sjödin säger: Jag har mest skott i hela laget, så där kan jag nog inte göra så mycket mer, ha-ha.

Stefan K säger: Chelios i Detroit är några år äldre än du, nog håller väl du i 3-4 år till?

    Tommy Sjödin säger: Jag tycker fortfarande hockey är väldigt kul och har en kropp som svarar på träning. Det går inte att fuska på nåt sätt. Men beskedet om jag ska spela vidare får vänta.

Brynäsare säger: Hur långt tror du Brynäs kan gå i slutspelet ?

    Tommy Sjödin säger: Om Honken kan vara så där grym i kassen så vet man aldrig, Vi spelar alltid för att vinna och vi går in i slutspelet med stort sjävlförtroende.

Tommie säger: Vilken spelare behöver ha koll på extra mycket mot Frölunda

    Tommy Sjödin säger: De har ju en vass förstakedja med Andersson-Johnson-Kallio. Men den jag tycker Kahnberg är en svår lirare att möta. Han får vi se upp med.

Lasse-man säger: Är han hård som tränare den gode Boorken

    Tommy Sjödin säger: Nej, han är inte hård. Men han är en tränare som följer sina principer och är väldigt noggrann inför träningar och matcher. Men han är också lyhörd och lyssnar på oss spelare. Men han har sista ordet, förstås.

Olle L säger: Varför tuggar du på tuggummi under Matcherna??

    Tommy Sjödin säger: Ha-ha, det började jag redan med i Timrå på 80-talet. Det har bara hängt med. Att spela utan är otänkbart. Det skulle vara som att spela utan en handske...

Björn säger: Var tycker du om Bäckström? Hur lågt kommer han nå? Han är ju reden en av de bästa i laget och kanske den bästa

    Tommy Sjödin säger: Svårt att säga nu. Men om inte han blir stor så blir ingen det, han är en framtida stjärna i NHL. Men det känns bra att han ska vara kvar ett år till.

Otto Brutal säger: Det är skitcoolt Tommy att du lirar fortfarande! Men jag måste fråga en sak, har du slagits någon gång under din Karriär?

    Tommy Sjödin säger: Aldrig under min karriär. Inget rikigt slagsmål, inte ens i NHL.

jonas hälberg säger: tjena "sjödda" hur viktigt var det att ni slog ihjäl "frölunda-spöket" i grundserien?

    Tommy Sjödin säger: Jag tror det var oerhört viktigt att bryta trenden, speciellt på sättet vi slog dem. Nu har visat för oss själva att vi kan slå dom.

peter säger: vad tycker du om lottningen?,skulle du vilja möta HV istället?

    Tommy Sjödin säger: Nej, vi hade inga önskemotståndare. Men jag och vi var tidigt inställda på Frölunda så det är inget att säga om.

Ledley säger: Om dom frågar, kommer du då spela VM?

    Tommy Sjödin säger: Nej, det gör jag inte. Mina tankar är bara på om jag ska spela ett år till i Brynäs. Jag har inte en tanke på att spela VM. Som det känns nu blir det ett nej, om de frågar.

Mart säger: Hur ser det ut i omklädningsrummet vid träningar, vilka spelare är de som är underhållare o.s.v, vilken roll har du i omklädningsrummet?

    Tommy Sjödin säger: Månsson och Casselståhl mest spralliga, de har liiet hyss för sig i bland. Min roll blir att tysta ned dom, ha-ha. Nejdå, det är bra harmoni, alla vet sina roller. Jag är bara en i gänget.

Anders säger: Är det inte fel att spelare som slutat ska tjäna pengar på att det gårbra för Brynäs

    Tommy Sjödin säger: Det enda jag kan säga är att om Brynäs och spelaren gjort ett avtal ska det följas. Jag ser inga fel i det, en deal är en deal.

adde säger: vilket är ditt bästa hockey minne.skulle du tacka ja om en nhl klubb ringde till dej å sa du kom över så fort du kan skulle du tacka ja eller inte

    Tommy Sjödin säger: Säsongen 1992. Då vann jag Guldpucken och VM-guld, det var en underbar säsong. Efter guldet blev det Minnesota. NHL? Nja, det känns som en utopi. Men jag skulle ta mig en funderare.

peltonen säger: Hej Tommy !Vilken är den bästa back som du spelat ihop med, som backpar.

    Tommy Sjödin säger: Ja, vem kan det vara? Hm, det var en marig fråga. Men jag säger Bo ”Bulla” Berggren i Timrå. Han var underbar!

sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM