”Jag tycker elitserien ska vara stängd”

HV-veteranen Fredrik Olausson, 39, chattade med läsarna

HOCKEY
Fredrik Olausson.

Rolle säger: Hej. Hur är era tankegångar nu inför slutspelet.

   Fredrik Olausson säger: Vi ser fram emot slutspelet med tillförsikt. Vi vill sätta oss i en bra position direkt, men den första omgången brukar alltid vara den tuffaste.

erik säger: vilken är den bäste hockeyspelare du spelat med/mot ? Lycka till i slutspelet.

   Fredrik Olausson säger: Tack! Mario Lemieux är i en klass för sig av dom jag spelat med. Han saknade egentligen ingenting. Och den bäste jag spelat mot är Wayne Gretzky. Han var totalt dominant. Dom två står i en klass för sig under åren jag spelat i världshockeyn.

Stefan K säger: Ibland önskar man du skulle vara elakare, smälla på mer, känner du så själv?

   Fredrik Olausson säger: Det är klart att det finns situation där man måste vara tuff. Men konsekvensen om man är elak är att man hamnar i utvisningsbåset, och jag gör nog mer nytta på isen.

Andreas Eliasson säger: Tjena! Tyvärr håller jag på Luleå, men jag har HV 71 som storfavorit till sm-guldet! Vad är ditt recept för framgång i slutspelet?

   Fredrik Olausson säger: Mod, beslutsamhet och kyla.

Hv-fantast säger: hur är stämmningen på läktarn i sverige jämfört men i nordamerika, klack, hejjaramsor m.m

   Fredrik Olausson säger: Det är en helt annan typ av publik i Nordamerika. Där finns det inga hejaklackar. Det är kanonbra stämning i elitserien, i Jönköping har vi alltid fullsatt och bra drag på läktarna.

LHC Fan säger: vilket är ditt bästa hockeyminne någonsin?

   Fredrik Olausson säger: Jag har några att välja på, Stanley Cup-segern med Detroit rankar jag högt. Men även mina två SM-guld. Och icke att förglömma alla människor jag fått träffa genom hockeyn, både med- och motspelare.

Zedy_qwerty säger: Hejsan Fredrik. Jag tror att ni får det mkt svårt i kvarten på grund av ert val.. Jag tycker ni gjorde ett felaktigt val men hoppas ju inte på det... vad säger du om era chanser mot ett hungrigt mora?? Mvh Anders

   Fredrik Olausson säger: Det blir ett hungrigt Mora mot ett hungrigt HV 71. Vi ser med ödmjukhet och respekt på den här kvartsfinalen.

Rasmus säger: Om ni kommer till final vilket lag skulle du vilja möta då??

   Fredrik Olausson säger: Jag har inga favoritmotståndare, men all logik talar för att vi - om vi går till final - får möta ett av de bättre lagen i grundserien. Men hockey är inte alltid logiskt.

Erik säger: Hej Fredrik! Hur länge orkar du egentligen hålla igång på toppnivå? Känner du av ålders höst, och är det fortfarande lika kul med hockey?

   Fredrik Olausson säger: Det står skrivet i stjärnorna. Just nu tycker jag hockey är väldigt roligt, men den dagen man inte tycker så längre är det defintivt slutspelat.

Nikos säger: Vilken spelare i elitserien är bäst enligt dig?

   Fredrik Olausson säger: Jag tycker Stefan Liv har visat verklig klass i år. Bland motståndarna har Tony Mårtensson haft en väldigt fin säsong.

Peter säger: I vilket lag började du att spela Ishockey?och hur gammal var du?

   Fredrik Olausson säger: Jag började spela hockey i Nybro IF. Jag var sex eller sju år. Det är över 30 år sedan, herregud!

micke säger: Vad tycker du om fler lag i elitserien och en eventuell stängd liga?

   Fredrik Olausson säger: Jag skulle nog inte ha något emot en utökning av ligan – och jag tycker faktiskt att den ska vara stängd. Jag tycker att det är konstigt att frågan inte är mer aktuell. Klubbarna bygger nya hallar för 100-tals miljoner och investerar så pass mycket i sin verksamhet att man riskerar klubbens existens om man åker ur. Ett konstigt affärstänkande, enligt mig.

Thore säger: Vad tycker DU om Tommy " legenden " Sjödin ?

   Fredrik Olausson säger: Tommy har haft en jättefin karriär och gjort många fina saker för svensk hockey.

NorraStå säger: Retas Jämtin lika mycket med er andra i laget vid sidan om isen som han gör med motståndarna på isen?

   Fredrik Olausson säger: Nej, det gör han inte. Andreas är en schysst kille.

!oik! säger: har du tänkt att spela din sista säsong i nybro eller ?

   Fredrik Olausson säger: Jag har faktiskt inte tänkt så långt. Vid min fina ålder tar jag en dag i taget och njuter av min idrott.

sportbladet.se ([email protected])