De spelar för sina kontrakt

”Klart några spelar för att få vara kvar i föreningen”

HOCKEY

KARLSTAD

Trots en fjärdeplats i årets elitserie ses Färjestads säsong i stort som ett misslyckande hittills.

När kvartsfinalspelet börjar i dag är det därför flera spelare som måste upp till bevis - om de vill ha en framtid i klubben.

- Det är klart att det är några som spelar för att få vara kvar i föreningen, säger sportchefen Håkan Loob.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Upp till bevis I kvartsfinalspelet mot Modo gäller det för Färjestads spelare att visa vad de går för.

Listan med spelare som inte har kontrakt med Färjestad kommande säsong ser ni här intill. Loob säger inte att det är tal om någon utrensning i truppen.

- Men fyra till sex nya spelare lär det bli till nästa säsong. Vi måste göra en del förändringar, säger Loob.

Han hoppas att någon eller några spelare kan överraska och förändra bilden av honom under kommande slutspel. Speciellt de spelare som lyfts in under säsongen kommer Loob granska lite extra.

- Ja, det kanske är viktigare att titta lite extra på dem för att få en helt klar bild av dom. Sen vet jag förstås inte hur deras vilja för att stanna kvar här är, säger Loob.

Vill ha kvar Henriksson

Färjestads sportchef har nyckelspelare som Jörgen Jönsson, Jesper Mattsson, Thomas Rhodin och Per Ledin på kontrakt kommande säsong.

Han hade hoppats kunna förlänga kontrakten med målvakten Daniel Henriksson och backen Per Hållberg innan slutspelet.

- När det gäller "Hento" är jag positiv till att han blir kvar. Hållberg vill inte ta ett beslut förrän efter säsongen, men han vet vår vilja, säger Loob.

Färjestad ska, enligt uppgift till Sportbladet, dock redan ha gjort klart med två nya spelare till kommande säsong och slutförhandlingar pågår även med förre NHL-proffset Andreas Johansson.

- Jaså, vem har du hört det av, kommenterar Loob uppgifterna.

Att det verkar vara ett laddat Färjestad som åker till Örnsköldsvik för den första kvartsfinalen visade sig i alla fall på lagets träning i går. Under träningens fem avslutande minuter sköts tre plexiglas sönder.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM