Det är kört, Brynäs

Thomas Tynander: Boork kastade in handduken – bokstavligen

HOCKEY

GÖTEBORG

De har redan kastat in handduken.

Den var vit och kastades in på Scandinaviums is av Leif Boork själv.

Nu har Brynäs elva raka förlorade slutspelsmatcher. Den senaste vann de precis efter förra seklet.

Flera av spelarna i Frölunda såg ointresserade och oinspirerade ut och med dåligt tempo och slarvigt passningsspel skapar mästarna problem för sig själva.

Ändå vann de på nytt.

Jag tror, precis som jag antytt tidigare, att laget omedvetet har siktet inställt på senare matcher. De har så enormt mycket mer att ge än den hockey de visat upp i inledningen av slutspelet, och inte minst fysiskt har de säkert planerat för en toppform om en knapp månad. Därför står tipset fast, Brynäs vinner två av de återstående kvartsfinalerna, men Frölunda tar semifinalplatsen ­ utan att imponera, 4-2.

Jag tror att Brynäs vinner mötet i Gavlerinken på tisdag. På hemmaplan är de som hungriga tigerungar runt benen på Frölundas försvarare, och nu var det onödigt länge sedan laget vann i ett slutspel. Den senaste

segern kom faktiskt 2 april år 2000, i en semifinal mot Modo. Två dagar senare var de utslagna och hur förlustsviten ser ut kan ni roa er med här intill.

Tydliga brister

Elva raka utan seger, när det gäller som mest, avslöjar ju tydliga brister som går igen. Den vinnarkultur som tidigare var så symbolisk med Brynäs har­ tillfälligt? ­ gått förlorad.

Laget saknar naturliga målskyttar och därför är det ju ett bisarrt utgångsläge att de måste vinna fyra av de fem kommande kvartarna ­ mot ett Frölunda där sex av sju backar har A-landslagsmeriter.

Nu handlar det om att bryta förlustsviten och avsluta snyggt.

Domare Marcus Vinnerborg, med linjemän, har visat bra känsla och fått en mycket bra start på slutspelet.

Slutspelsskägg

Men jag tycker de allt för snabbt blandar sig i smågruff. Det händer att en spelare hamnar i orättvist underläge om han får örfilar av en motståndare och samtidigt hålls fast av en nitisk linjeman.

Det finns begynnande slutspelsskägg som kan se hiskeliga ut om några veckor.

Känns som det kan bli en snackis.

Jo, Leif Boork kastade faktiskt in handduken.

Med tio minuter kvar av matchen hade Brynäs slitit så hårt på enskilda spelare i numerära underlägen att Boorken rutinerat råkade vifta in en handduk på isen. På så sätt fick killarna lite extra vila under en tekning.

Handduken var vit och låg plötsligt där på isen.

Som en begäran om slutgiltig kaputilation.

Eller som resultatet då en boxningstränare stoppar en fajt för att slippa ren förnedring.

Thomas Tynander