Krogs svar på kritiken: Mål i förlängningen

”Jag ville skjuta snabbt”

Foto: ANDERS DEROS
matchhjälte Jason Krog gjorde precis det somliga säger att han gör för sällan – sköt. Tillfället var väl valt, 2–1 på övertid.
HOCKEY

GÖTEBORG

Kritiserad

för att han skjuter för lite.

Jason Krogs svar?

Avgörande mål på Brynäs.

– Han är lite för europeisk i sin spelstil. Väldigt ödmjuk, men ibland önskar jag att han varit mer ego och gått på skott själv.

Orden är Frölunda-tränaren Stephan ”Lillis” Lundhs. Och den han pratar om är Jason Krog. Samme Krog som sköt in avgörande 2–1 i förlängningen mot Brynäs.

– Så nu kanske skotten kommer oftare, säger Lundh och skrattar.

Ingen kritik

På nio matcher i Frölunda-dressen så har Krog faktiskt gjort sex mål, och bara ett assist. Så:

– Att jag säger att han skjuter för lite ska egentligen inte ses som kritik. Dessutom så slår han i stället fantastiska passningar till Magnus Kahnberg och Joel Lundqvist. Men han har ett jäkligt bra skott, och han skulle kunna använda det oftare. Framförallt kanske i powerplay, det blir aldrig mål om man inte skjuter, fortsätter Lundh.

Vinnarmentalitet

Krog själv skrattar bara.

– Det spelar ingen roll vem som gör mål. Jag spelar i samma kedja som två riktigt bra spelare, och då är det lätt. Vem som helst kan avgöra, säger han.

I går blev det Krog 1.30 in på förlängningen kom han fri, efter att ha spelats fram av just Kahnberg, och gjorde inget misstag ensam mot Johan Holmqvist.

– Jag tittade bara upp, och såg hur fri jag var. Tänkte inte så mycket, mer än att jag ville skjuta snabbt. Men det var skönt att vi kunde avgöra så tidigt, jag var trött i förlängningen.

Kände ni pressen när Brynäs kvitterade, samtidigt som ert spel såg ut att fungera så där?

– Nej, egentligen inte. Vi har sån stark vinnarmentalitet i det här laget. Vi vet vad vi måste göra. Självklart känner vi pressen, men det gäller bara att fokusera på det som är viktigt.

Är du nöjd med ert spel?

– Vi spelar bra försvar, liksom Brynäs. Det gör det svårt för anfallsspelet, det är därför spelet framåt blir som det blir.

Stephan Lundh var, trots bristen på underhållning, nöjd.

Fortsätter skjuta

– Killarna ville mycket, men det var en sån där dag. De missar inte så mycket passningar en vanlig match. Men samtidigt är det en styrka att vinna också när spelet inte stämmer. Man kan tycka att vi hade flyt, men flyt är inget man får gratis, det jobbar man sig till.

2–0 i matcher...?

– 2–0 är bra, 3–0 skulle vara väldigt bra. 2–1 så är det match igen.

Och Jason Krog får förstås gärna fortsätta skjuta?

– Absolut. Han är en riktigt bra spelare. Blir free agent i sommar, men skulle det inte bli något med NHL så är han varmt välkommen tillbaka hit.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM