Färjestad har kopplat greppet på Modo

Leder med 2-0 i matcher efter storseger hemma mot uppgivet Modo

HOCKEY

Modo var chanslöst mot Färjestad i den andra omgången i Elitseriens kvartsfinalspel.

FBK öste in mål framåt i samma takt som Modo drog på sig onödiga utvisningar.

7-0 slutade matchen i Löfbergs Lila Arena.

Karol Krizan i Modomålet gjorde ingen stor match, men då hade han inte heller någon vidare hjälp av sina backar. Modo spelade krampaktigt och svårt och hade inget flyt i första perioden, då man ändå skapade en del chanser. Raset kom i andra där Färjestad gjorde fyra mål, samtliga i powerplay.

– Det var ingen enkel resa, det krävs mycket jobb att få Modo dit vi fick dem i dag. Vi har ingen anledning att ändra på något inför fortsättningen, säger FBK-tränaren Per-Erik Johnsson till Canal+.

Modokollegan Harald Lückner var inte så glad efter storförlusten:

– Vad ska man säga. Det är bara att bita i det sura äpplet och konstatera att det var en prövning för oss i dag. Ni ska inte tro att vi inte försöker, men i dag möter vi ett motstånd som höjts många snäpp sedan grundspelet, sade han till Canal+. Vi har fortfarande allt att vinna och kommer ge vårt yttersta, lovade han.

Uppgivet

Efter två perioder hade Krizan gjort sitt och ersattes av Mikael Zajkowski.

Men med obefintligt försvarsspel och ett totalt uppgivet spel var det också en verkningslös åtgärd. Modo hade gett upp fullständigt och FBK hade inga svårigheter att hålla trycket uppe. Daniel Henriksson hade ingen särskilt svår match och fick ta den psykologiska poäng det innebär att hålla nollan.

Peter Öberg drog på sig matchstraff efter att ha hoppat in en tackling på Peter Nordström som var placerad vid sargen. Checking from behind löd domslutet och Öberg hade spelat färdigt för dagen. Ett sprucket ögonbryn och fem stygn blev det för Nordström, som dock ska vara tillbaka till nästa match.

Johansson matchens lirare

4-0-målet i andra perioden var en läckerbit. Pelle Prestberg parkerade vid Krizans högra stolpe och bara väntade och väntade på passet från Jörgen Jönsson. När det kom rakade han lika enkelt som snyggt in pucken.

Även Färjestads andraformation var tongivande i kväll och särskilt Mathias Johansson som stod för två mål och två assist.

– Det har varit riktigt roligt så här långt. Det blev stora siffror. Vårt powerplay fungerar bra men även vårt boxplay i början av matchen funkade bra. Vi ägde matchen helt och hållet, konstaterade han efter matchen.

Robert Triches