Jörgen Jönsson – nu tidernas poängkung

Suddade ut Mikael Johanssons rekord

HOCKEY

KARLSTAD

Han var isens gigant – och passade på att sätta rekord.

När Jörgen Jönsson spelade fram Pelle Prestberg till 4–0-målet mot Modo satte han också rekord som den spelare som gjort flest poäng i SM-slutspelets historia.

Jönsson suddade ut Mikael Johanssons rekord och har nu gjort 84 slutspelspoäng, 32 mål och 52 assist.

– När man nämns i samma mening som Mikael Johansson och Håkan Loob så vet man att man börjar bli gammal, säger Jönsson och skrattar.

Jörgen Jönsson (tv) raderade ut Mikael Johanssons rekord. Jönsson har nu gjort 84 slutspelspoäng.

Mikael Johansson hade poängrekordet inför kvällen med 82 poäng. Han hade även assistrekordet med 51 assist. Båda rekorden suddade Jönsson, 33 år, ut.

Till Håkan Loobs målrekord saknas dock fortfarande elva mål.

– Nu gäller det väl att försöka bättre på det så mycket så möjligt så att jag kan njuta av det den dag jag sätter mig i gungstolen, säger Färjestadscentern.

Rekordmålet var ett riktigt drömmål. Jönsson fintade och serverade sen Pelle Prestberg öppet mål när Färjestad hade två man mer på isen.

Vinnarvapen: power play

Målet var ett av totalt fem mål som hemmalaget producerade i spel i numerärt överläge denna kväll – ett riktigt vinnarvapen.

– Vårt power play fungerade mycket bra i kväll. Och det var inte bara vår uppställning som fungerade, utan alla. Vi har tre olika uppställningar som alla spelar lite olika, det är svårt för motståndarna att hålla reda på vad vi har för spelvägar. Dessutom har vi gjort en del ändringar på slutet, avslöjar Jönsson.

Färjestad har skaffat sig 2–0 i matcher, ett mycket bra utgångsläge inför fortsättningen.

– Om matcherna slutar 1–0 eller 7–0 nu i slutspelet kvittar egentligen. Men för oss var storsegern bra för självförtroendet. Det är många som tagit ett stort steg framåt den senaste tiden.

Och själv tog Jönsson steget upp som rekordman.

Tidernas poängkungar i SM-slutspelet

Patrick Kipler