Här smäller det – i spelargången

Mora chockade HV71 – vann med 7-1 över seriesegrarna

Foto: Canal Plus
HOCKEY

Jätteras mot Mora och uppförsbacke. Då brast det för HV:s Jens Karlsson som slog till med klubban – efter slutsignalen för andra perioden.

I spelargången tackade Moras Peter Smrek genom att suga tag i Karlsson och bråket var i full gång.

Mora gjorde allting rätt, spelade disciplinerat och gjorde mål. Många mål.

När HV71:s Jens Karlsson i frustration slashade efter andra periodens slutsignal, blev det startskottet på en ful avslutning av matchen.

Peter Smrek, matchens lirare och med tre mål för Mora i kväll, surnade till och ryckte tag i Jens Karlsson i spelargången. Det blev gruff och gap och ordningsvakter fick kliva emellan för att skilja spelarna åt.

TV 4-bilder visar att bråket börjat med att Karlsson och Moras Ross Lupaschuck börjat slåss.

Jens Karlsson fick börja tredje perioden med att sitta i utvisningsbåset. Efteråt viftade Smrek bort det hela:

– Jag vet inte vad som hände, jag var inte där, sade han till Canal+ med ett skratt.

Bilderna talar ett annat språk.

Den upphettade stämningen höll i sig under tredje och det var irriterat på isen. Upplagt för tufft spel i Jönköping på torsdag.

Chocköppnade

Mora chocköppnade mot HV71 - något annat sätt går det inte att beskriva ledningsmålet efter femton sekunder. Det var ett vackert anfall där Kalle Kerman och Mikael Simons kom i hög fart och spelade fram Ross Lupaschuk som grundlurade Stefan Liv.

Liv hade inte någon särskilt lyckad afton. När han inte blev avsiktligt skymd av Moras spelare så lyckades han på något sätt ändå hamna fel. Efter fem insläppta puckar fick en mycket irriterad Per Mårts nog och satte istället in Erik Ersberg.

Olausson skadad

Det hjälpte dock inte. Mora fortsatte att göra allt rätt, spelade kyligt och Peter Smrek, dagens lirare i hemmalaget satte tre mål.

I samband med Smreks tredje mål råkade Fredrik Olausson fastna med skridskon i en motspelare och sträckte sig på ett otäckt sätt. Den gamle HV-krigaren kunde inte ens resa sig upp utan fick hasa ut från planen.

Talande för matchen, där HV71 tvingades ner i en brygga som de inte kunde ta sig ur. En tankeställare för Jönköpingslaget som säkert inte hade räknat med så tufft motstånd.

Jättedålig match

– Det finns inte mycket att kommentera. Vi gör en jättedålig match helt enkelt, sade en mycket besviken Per Mårts efteråt.

Mer uppåt var det i Moralägret:

– Det kändes mycket lätt att spela i dag, trots att vi hade lite manbortfall i dag.

Inför returen i Jönköping på torsdag:

– Det har varit jämna matcher där nere. Nu ska vi smälta det här först och sedan får vi se, sade Moratränaren Harri Rindell till Canal+.

Inför fjärde omgången leder HV71 med två-ett i matcher.

Robert Triches