Tuominen – Modos ”working class hero”

Grovjobbaren Pasi Tuominen gjorde de viktiga målen

HOCKEY

Ett betydligt mer taggat Modo lyckades vända den negativa trenden i kvartsfinalserien mot Färjestad.

Seger hemma i Kempehallen med 3-0 och psykologiskt viktiga mål av finske Pasi Tuominen – värvad till Modo från Ässet som grovjobbare.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Arbetsmyran... ... som blev matchhjälte. Pasi Tuominen låg bakom Modos viktiga seger i Kempehallen.

Fördel Färjestad med två noll i matcher. Med de förutsättningarna var Modo mer eller mindre piskade att vinna hemma i Kempehallen för att ha en hygglig chans att dra längsta strået mot Värmlänningarna. Härnäst väntar ju två tuffa matcher i Karlstad.

Modos Per Svartvadet:

– Vi var mycket tajtare i dag. Det går inte att släppa in tre mål i första perioden som vi gjorde sist hemma. Jag tror att fortsättningen kommer bli mer likt den här matchen, sade Svartvadet till Canal+.

– Vi hade bättre fart i benen i dag och slapp ta till oschyssta metoder, konstaterade Modotränaren Harald Lückner.

Modo var bättre

Färjestad gjorde långt ifrån någon plattmatch uppe i Örnsköldsvik, det var bara det att Modo var bättre.

Finske forwarden Pasi Tuominen lyckades med konststycket att sätta två psykologiskt viktiga mål – i slutet av första o c h andra perioden. Bägge målen kom i numerärt överläge när Modos nykomponerade ”slovakkedja” fick chansen två gånger om. Även matchens och Modos tredje mål gjordes av samma kedja fast då genom Rastislav Pavlikovsky.

Krizan höll nollan

En annan viktig faktor bakom Modos framgång var Karol Krizan, som med bra hjälp från sina backar lyckades hålla nollan ännu en gång.

Färjestad drog på sig mycket utvisningar och hade inte heller flytet i eget powerplay. Modo har dragit upp tempot inför fortsättningen på kvartsfinalserien – och har inte gett upp på något sätt.

– Vi tar alldeles för dumma utvisningar igen, det är det som tar död på oss, sade Färjestads Thomas Rhodin till Canal+ efter matchen. Samtidigt spelar de smart och vi slarvar och ger bort puckar. De var bättre än oss i dag, konstaterade han.

Färjestad leder med 2-1 i matcher

Robert Triches