Widing spelklar i kväll

Klarade sig – trots anmälan av privatperson

HOCKEY

En åskådare kunde ha avgjort Brynässpelaren Daniel Widings fortsatta spel i kvartsfinalen mot Frölunda.

Under förmiddagen behandlade disciplinnämnden protesten – och avslog den.

Slagsmålet Brynäs Daniel Widing pucklar på Frölundas Antti-Jussi Niemi.

Det är inte bara på isen och i spelarkorridorer som SM-slutspelet avgörs.

Slagsmålet i Gavlerinken i tisdags kunde ha få ett bittert efterspel, efter att en åskådare lämnat in en protest.

- Jag har fått in en protest på min mejl från en privatperson. Vi kommer att behandla ärendet under förmiddagen så vi får ett beslut i tid innan matchen, säger Martin Holmgren, ordförande i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Kastade handskarna

Hur lyder protesten?

- Jag kommer inte ordagrant ihåg vad det stod. Jag är inte kvar på jobbet och kan därför inte läsa mejlen. Men den handlar om incidenten som Widing och Niemi var inblandade i, säger Martin Holmgren.

Bakom protesten ligger Daniel Widings överfall på Frölundas Antti-Jussi Niemi. Widing tappade humöret efter att Niemi bland annat gjort en ful tackling i ryggen på honom vid sarghörnet. Daniel Widing kastade handskarna och pucklade på Antti-Jussi Niemi. Frölundaspelaren höll sig lugn och Widing åkte på matchstraff, game penalty.

Daniel Widing vill att inte kommentera händelsen.

En gång tidigare har en åskådare fått en spelare avstängd. Vid årsskiftet 1999/2000 åkte Malmöspelaren Johan Tornberg, nu hockeykommentator på SVT, på fem matchers avstängning sedan han jagat domare Thomas Andersson över planen.

- Det är enda fallet som vi tagit upp från en privatperson och nu gör vi det igen eftersom lagen inte kommit in med några anmälningar, säger Martin Holmberg.

I dag avslogs protesten.

Jimmy Landström

ARTIKELN HANDLAR OM