- Jag närmar mig slutet

Skadad Renberg kan ha gjort sin sista elitmatch

HOCKEY

LULEÅ

En tuff närkamp med Linköpings Mikael Håkanson.

Då brast något i Luleåstjärnan Mikael Renbergs rygg.

Det kan ha varit hans sista match i Coop Arena.

- Jag närmar mig karriärens slut, så känns det nu, säger 34-åringen till Sportbladet.

Foto: JOEl marklund
SLUTET? Mikael Renberg har troligen gjort sin sista elitseriematch. I den tredje perioden gjorde han ett sista försök att spel, men smärtorna efter skadan i andra perioden gjorde sig påmind.

Efter gårdagens ryggskada är Luleås Mikael Renberg osäker på om han orkar fortsätta nästa säsong.

Därmed kan det vara färdigspelat i Luleå för den store hockeykämpen. I går föll Luleå mot Linköping och nu är det fördel Linköping som har chansen att säkra semifinalplatsen hemma i Cloetta Center.

- Stopp nu, vi ska i alla fall spela om det. De har bara vunnit två matcher och de ska vinna fyra, säger Mikael Renberg.

"Brände till"

Han talade i vi-form men det är högst osäkert om han kommer att kunna vara med. I går skadade han ryggen i en tuff närkamp med Linköpings Mikael "Musse" Håkanson.

- Jag fick en crosschecking mot revbenen och det brände till rätt ordentligt, säger han.

Renberg och "Musse" Håkanson fick varsin tvåminutersutvisning och i båset satt Luleåkaptenen och vaggade av och an.

- Han har hög smärttröskel men jag såg hur ont han hade och skyndade mig dit. Det är en skada i övergången mellan bröstrygg och ländrygg och det är förmodligen en muskelskada, säger Luleås läkare Yelverton Tegner.

Det sista jublet

Fem minuter in i slutperioden lämnade han Coop Arena. Vid ställningen 0-2 ville han tillbaka och han försökte men det blev bara ett kort byte.

- Jag hade fått smärtstillande och vi hade behandlat men så fort jag försökte nå pucken så brände det i hela ryggen. Det var inte lönt att ens försöka spela, säger han.

Efter den första kvartsfinalmatchen jublade Renberg efter segermålet som styrdes in av Linköpingsbacken Thomas Johansson.

Det kan ha varit sista gången han fick jubla i Coop Arena.

- Men jag tar inte ut något i förskott, det är bäst. Men det är trist som det är just nu, säger Renberg som också haft stora problem med ena ljumsken.

"En viktig seger"

När Luleåkaptenen klivit av isen kunde Mikael Håkanson ge Linköping ledningen med 3-0.

4-0 gjordes i tom målbur.

Nu är det fördel Linköping som har chansen att avgöra på hemmaplan.

- Det här var en viktig seger. Nu ska det bli skönt att få komma hem och spela två matcher hemma, säger Linköpingstränaren Roger Melin.

11 NHL-säsonger och ett VM-guld

Joakim Nordlund

ARTIKELN HANDLAR OM