Färjestads superperiod

Gick från 1-1 till 4-1 i den andra perioden

HOCKEY

Andra perioden:

I inledningen av andra perioden får Modo Mikael Pettersson utvisad. Färjestad spelar med hårt tryck mot Modokassen. Karol Krizan storspelar i målet och tabben från första perioden verkar vara glömd.

Men en målvakt kan inte spela för hela laget.

Färjestad fortsätter att hålla spelet, vilket ger utdelning. Rickard Wallin skjuter nästan igenom Krizan 8.40 in i andra. 2-1 målet kommer från ett skott mellan benen på Modo-keepern.

Färjestad följer upp målet med en utvisning av Fredrik Eriksson. Modospelarna har chansen att komma ikapp men spelar passivt och Färjestad skapar chanser framåt med en man mindre.

Enström ut med matchstraff

När man sedan blir fulltaligt och Fridrik Eriksson kommer in på isen och presenterar sig genom att göra 3-1.

Modo tar time out efter 1-3 målet. Vad hjälpte väl det. Jönsson ligan kliver in och sätter dit 4-1 pucken med framspel av Prestberg och Hållberg. Jörgen Jönsson själv är det som hittar rätt.

En succéperiod av Färjestad som gått från 1-1 till 4-1. Spelet ser ut som det brukar göra när man har ledningen. Färjestad är riktigt bra på att spela av perioden.

När tiden tickar på kliver Tobias Enström, Modo, in med en tackling som tar väldigt illa på Mathias Johansson, Färjestad. Tacklingen kommer med all kraft mot huvudet på Johansson och han blir liggande på isen ett tag. Enström döms till matchstraff.

Sportbladet.se ([email protected])