Snabbanalys

Sportbladets Mats Wennerholm synar guldjakten

HOCKEY

Frölunda–Linköping

Det talar för Frölunda: Rutin, kunnande och bredd

Det talar för Linköping: Matchtempo, starka backar.

Kommentar: Frölunda har vilat länge nu, efter klara 4­0 mot Brynäs i kvarten. Linköping fick en tuffare väg till semifinalen och har fördelen av att vara igång och uppe i matchtempo. Men jag tror inte det spelar någon roll. Frölunda känns bättre och rappare och har mer slutspelserfarenhet.

Därför tror jag att det här blir den mest ojämna av de två semifinalerna.

Frölunda är klar favorit och målvakten Tommy Salo har visat vilken kapacitet han har. Jag tycker att Frölunda är starkare i vare lagdel. Både vad gäller kunnande och rutin. Det skulle förvåna mig mycket om Linköping lyckas rubba segermaskinen Frölunda. Inte mer än tillfälligt i alla fall.

Nyckelspelare, Frölunda: Tomi Kallio

Nyckelspelare, Linköping: Ulf Söderström

Tips: Frölunda vinner med 4­2 i matcher

HV 71-Färjestad

Det talar för HV 71: Bra målvakt, outnyttjade resurser

Det talar för Färjestad: Bra power play, massor av rutin

Kommentar: Det här kommer att bli en riktig tvekamp. Seriesegrarna HV 71 mot pånyttfödda Färjestad. Värmlänningarna gjorde en medioker grundserie med tanke på spelarmaterialet, men i kvarten mot Modo levde laget upp till förväntningarna. Det här kommer att bli en tuff, fysisk matchserie. Det känns som om att det är så jämnt att målvakterna kommer att avgöra till slut. Stefan Liv mot Daniel Henriksson. I den matchen lägger jag min röst på Liv. HV 71 har också lite mer sparkapital känns det som. Johan Davidsson, Andreas Karlsson och Mika Hannula hade alla undanskymda roller i kvarten mot Mora. Där finns betydligt mer att plocka fram. Men det här blir en rysare.

Nyckelspelare, HV 71: Stefan Liv

Nyckelspelare, Färjestad: Daniel Henriksson

Tips: HV 71 vinner med 4­3 i matcher