Kvitterat 2

HV71 vann svängig match i Jönköping

Foto: Marcus Eriksson/Bildbyrån
Andreas Karlsson.
HOCKEY

HV71 har kvitterat till 1-1 i semifinalspelet efter att poängkungen Andreas Karlsson slagit in avgörande 3-2 i slutet.

– Härligt. Segrarna räknas, säger Per Mårts till Canal Plus.

Färjestad kopplade greppet direkt och fick välförtjänt 0-1 efter knappa sex minuter.

Stefan Liv blev omkullkörd bakom mål och medan landslagsmålvakten simmade bakom kassen styrde Emil Kåberg in Jesper Mattssons skott i öppet mål.

HV hade inledningsvis svårt att skapa vassa lägen mot en säker Daniel Henriksson och nollan från den första semifinalen var intakt långt in i den första perioden.

Då slog HV 71:s specielle slutspelsmålskytt Stefan Pettersson in en retur efter eget skott och förbannelsen var bruten.

Konst av Thörnberg

Med målet fick hemmalaget upp farten och kunde ta över matchen i den andra perioden. Ledningsmålet kom också rättvist och det var hur snyggt som helst. Martin Thörnberg, son till HV-legendaren Ove Thörnberg, vallade pucken mellan sina egan ben och sköt 2-1 efter drygt halva matchen.

I den tredje perioden bevakade HV sin ledning men det krävdes en rad prakträddningar från Stefan Liv för att den planen skulle lyckas. Till slut höll det inte längre.

Mika Hannula åkte ut för fasthållning av klubban och då körde Per Ledin in kvitteringen.

Men då vände matchen igen när Rickard Wallin åkte ut för hög klubba. Unge Daniel Grillfors sköt ett hårt slagskott som studsade ut till Andreas Karlsson. Elitseriens poängkung kunde slå in returen till 3-2 och till slut HV-seger.

– Jag lobbade in den över Henriksson. Har nog aldrig gjort ett sånt mål innan, sa Karlsson till Canal Plus och trodde för övrigt att matchserien kan gå till sju möten.

Därmed är det kvitterat till 1-1 i semifinalserien.

Daniel Lagerqvist