Ronnie Sundin rasar mot ny regel: ”Jäkla skitregel”

HOCKEY

GÖTEBORG

Nio chanser i numerärt överläge, men inte ett enda mål.

I stället avgör Linköping i powerplay efter att Johnny Oduya åkt ut för att ha skjutit pucken över sargen.

– En jäkla skitregel som någon kommit på. Linköping kan inte tycka det är roligt att vinna på en sån utvisning, fräser Ronnie Sundin.

Ett mål på de två senaste matcherna. Det behövs inget geni för att räkna ut vad Frölundas problem är.

– Nej, gör vi ett mål kan vi inte vinna. Vi får träna vidare, på att göra mål, säger Frölundas ende målskytt i går, Ronnie Sundin.

Matchen avgjordes i powerplay. Medan Linköping gjorde båda sina mål i numerärt överläge så var Frölunda knappt nära. Faktum är att de skapade bättre chanser, som Peter Högardhs friläge, i boxplay.

– Ja, det känns nästan så. Och då är det svårt att vinna matcherna, säger Sundin och suckar.

Linköping läts ta över

Ändå hade Frölunda chansen. Sundin kvitterade i början av tredje på ett slumpskott.

– Jag siktade inte på krysset direkt.

Han kunde dessutom blivit tvåmålsskytt. Men styrningen på Niklas Anderssons skott räddade Fredrik Norrena skickligt med en benparad.

Och i stället för en hemmaforcering efter kvitteringen tilläts Linköping ta över. Och avgjorde snabbt när Johnny Oduya åkt ut för att ha slagit pucken över sargen med 2.25 kvar av matchen.

– En jäkla skitregel. Johnny försöker ju inte slå pucken över sargen, men i slutet av perioden när isen är dålig så hoppar pucken bara omkring. Linköping kan inte tycka det är roligt att vinna på en sån skitregel...

Dåliga i powerplay

Tror du inte...?

– Nja, äh... jag skiter i det.

Frölundas stora problem var dock inte reglerna, utan oförmågan att spela bra i powerplay.

– Jag är besviken på att vi inte gör ett enda mål på alla våra lägen. Vi drar ner på farten när vi är en man mer på något vänster. Det är ingen speed alls i vårt spel. Plus att Linköping är väldigt tuffa i sitt boxplay.

1–2 i matcher nu...

– Ingen omöjlighet att vända. I spel fem mot fem så spelade vi ju bra. Vi har en stor chans att vinna om vi bara spelar så bra vi kan. Men vi måste få dit pucken i powerplay också.

Allt om semifinalerna:

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM