KVITTERAT

Färjestads 4–0-knock utjämnar semiserien

Foto: Bildbyrån
Nedtryckta. Färjestad körde över HV 71 i kväll och vann med 4–0. Nu står det 2–2 i matcher i semifinalserien.
HOCKEY

HV 71 hade ett jätteläge att koppa rejält grepp om semifinalserien mot Färjestad.

Då klev Rickard Wallin fram som matchhjälte.

Wallins två mål lyfte Färjestad.

– Det kändes fantastiskt bra, det är första gången vi spelade bra i 60 minuter och då är vi svårstoppade, säger Wallin till Canal Plus.

Foto: Scanpix
Matchhjälte. Rickad Wallin spelade den stora huvudrollen med två mål och en stor arbetsinsats.

Direkt efter 4–0-segern i Kinnars Arena i kväll hyllades Rickard Wallin för sin stora arbetsinsats och två vackra mål, en matchinsats som hjälpte Färjestad att utmjämna semifinalserien till 2–2 i matcher.

– När vi inte bjuder på så mycket är det svårt för HV, de lever lite på att utnyttja motståndarnas misstag. Det kändes fantastiskt bra, det är första gången vi spelade bra i 60 minuter och då är vi svårstoppade, säger Wallin till Canal Plus.

HV 71 deppade.

– I dag var vi inte ens nära och presterade inte vad som krävs för att vinna en semifinalmatch. Vi var dåliga, eller så var det de som gjorde oss dåliga. Vi fick inte igång någon energi, säger HV-tränaren Pär Mårts.

Färjestad ser plötsligt ut att ha hittat tillbaka till vinnarspelet.

– Hockey är en så pass mycket mentalsport, börjar några spela bra hänger resten på. Framgång föder framgång och det känns som att kraven har släppt litegrann. Det är kul att spela hockey igång, säger Wallin.

Ny version följer.

Matchfakta

Sportbladet.se