”Alla är emot oss”

Roger Melin till attack mot hela hockey-Sverige: ” En massa skit”

HOCKEY

Linköping mot alla andra – det tycker Roger Melin.

Nu rasar han mot övriga hockey-Sverige.

– Vi verkar ha alla emot oss, säger LHC-tränaren.

Det har stormat rejält kring Linköping under årets SM-slutspel: domarbråk, beskyllningar om spelare som utför beställningsjobb och motståndare som har utsatts för rasistiska tillrop från delar av hemmafansen. Det är bara ett axplock av episoder som skapat rubriker under de senaste veckorna.

Inför den avgörande semifinalen i kväll går Roger Melin till attack mot alla som kritiserat Linköping.

– Jag har knappt läst en rad i tidningarna om att vi faktiskt har spelat ganska bra ishockey emellanåt. Det står bara en massa skit om laget och klubben, men det sporrar oss ännu mer och svetsar samman gänget, säger Melin.

I blåsväder

Men det är inte bara medierna som Melin tycker förfördelar Linköping.

– Vi verkar ju ha alla emot oss, säger han.

Roger Melin hamnade själv i rejält blåsväder då han totalsågade domaren Patrik Sjöberg efter den första semifinalen i Scandinavium. Melin dömdes av disciplinnämnden att betala 6 000 kronor i böter för sina uttalanden.

Nu är han på krigsstigen igen.

Men Frölundas tränare, Stephan Lundh, ställer sig helt oförstående till Melins utspel.

– Jag har inte upplevt att Linköping skulle ha blivit behandlat på ett mer negativt sätt än något annat lag i slutspelet. Jag förstår inte riktigt vad det är han (Melin) är ute efter, säger Lundh.

– Men att säga som Roger gör är en välkänd taktik för att skapa en vi-mot-hela-världen-känsla i gruppen. Det kanske kan vara en anledning till hans agerande, säger Lundh.

Att Roger Melins verbala attacker skulle förstärka den rivalitet som redan finns mellan Linköping och Frölunda inför den avgörande semifinalen tror inte Stephan Lundh:

– Helt ärligt så koncentrerar jag mig bara på mitt eget lag. Vad Linköping har för eventuella problem bryr jag mig inte om. Vi är ett mentalt starkt lag som har en stor tro på det vi håller på med.

Här är Linköping-tränarens fiender

Hans Abrahamsson