Finalanalys

Sportbladets Tomas Ros rankar Frölunda högst i SM-finalen

HOCKEY

Frölunda:

Målvakt:

Tommy Salo har storspelat när det har behövts. Så bra han har varit i de tre senaste matcherna har han aldrig varit i Sverige.

Backar:

Backarna sviktade något i de första matcherna och tränarna bytte ofta i backparen. Nu är det balans i försvaret och Ronnie Sundin har visat att han är en målskytt också.

Forwards

Förstakedjan är den vassaste i Sverige. Men dessvärre för Färjestad kan Kallio, Johnsson och Andersson ännu mer. Att sedan Kahnberg och Martin Plüss hittat målet gör inte anfallet sämre.

Totalt plus: 12

Färjestad:

Målvakt:

Daniel Henriksson har visserligen hållit nollan fyra gånger i slutspelet. Men han har inte behövt visa de där riktiga topptakterna. Matchen mot HV i går var relativt lugn. På målvaktssidan är det fördel Frölunda.

Backar:

Här är det som Färjestad har imponerat. Robin Jonsson har varit bra, likaså Thomas Rhodin och Hållberg har alla varit bra och säkra hemåt.

Forwards

Jönsson-ligan gör ingen besviken. Och Jesper Mattsson är så bra som man ska vara när ett kontrakt går ut. Sedan har laget ett intressant powerplay i Ledin, Mattsson och Kåberg, två bufflar och en prickskytt. Men djupet saknas i anfallet.

Totalt plus: 9