HV-stjärnor gick på smärtstillande

”Vi valde att inte berätta om skadorna”

HOCKEY

HV 71 mörkade alla skador under semifinalerna.

Nu kan Sportbladet avslöja att fem ordinarie backar spelade med svåra skador och på smärtstillande sprutor.

- Jag har aldrig varit med om så här många och svåra skador på en och samma lagdel, säger Per Mårts, tränare.

Foto: MATS STRAND
Per Mårts deppar efter gårdagens förlust.

HV 71 åkte i torsdagskväll på en mycket jobbig förlust. Seriesegrarna tappade den sjunde och helt avgörande semifinalen i den sista matchminuten.

En osannolik vändning.

Kanske det mest makalösa matchslutet i slutspelets historia.

I går slickade HV-spelarna sina sår.

Det behövde de - verkligen.

Sportbladet kan i dag avslöja att HV 71 mörkade skador på backarna (se här intill).

- Vi valde att inte berätta om skadorna på Pelle, Lasse och Petrasek. Vi var rädda för att motståndarna skulle sikta på deras ömma kroppsdelar. Sedan ville jag inte att media skulle lägga fokus på skador istället för på spelarna, säger Pär Mårts.

Spelet blev lidande

Mårts vill inte skylla förlusten i semifinalen på alla skador.

- Nej, det kan jag inte göra. Men jag har aldrig varit med om att en lagdel blivit så hårt skadedrabbat. Och självklart har backspelet och målvaktsspelet varit lidande av alla skador, säger Pär Mårts.

Veteranen Pelle Gustafsson har en hög smärttröskel. Trots att han stundtals hade svårt att hålla i klubban valde han att fullfölja samtliga matcher.

- Jag tog sprutor inför varje match. Men visst led jag av smärtan i handen. Vi hade otur som fick en rad skador på backar och det gjorde att vi fick slita hårt, säger Pelle Gustafsson.

David Petrasek missade de två sista semifinalerna på grund av hjärnskakning. Men dessförinnan hade hade han så ont i revbenen att han inte ens tränade med laget.

- Nej, jag lade all krut på matcherna. Jag kunde inte träna. Och jag ska röntga revbenen nu och se vad det är för fel, säger Petrasek.

HV:s alla skador

Tomas Ros