MATS-ANALYSEN

HOCKEY

KARLSTAD

Så svängde det igen.

7–4 blev 1–6 och nu 2–1.

Hemmaplan har avgjort så här långt i SM-finalerna mellan Frölunda och Färjestad.

Så här är fem nya frågor och fem nya svar om gårdagen och fortsättningen:

Om nu hemmaplan är så viktig, så vinner Frölunda ändå till slut genom sin extramatch hemma?

– Ja, Frölunda har fortfarande oddsen på sin sida om vi räknar hemmafördel. Av de sju slutspelsmatcher Frölunda spelat hemma hittills har de vunnit sex. Det är bara Linköping som vunnit i Göteborg.

Men jag tycker att Frölunda såg trött ut. De får slita hårdare på materialet?

– Det stämmer det också. Färjestad går runt på fyra jämna kedjor och Frölunda sliter hårt på sina gubbar, framförallt förstakedjan med Jonas Johnson, Niklas Andersson och Tomi Kallio. De måste orka om Frölunda ska vinna det här.

I går kom första utvisningen för filmning, då Pelle Prestberg åkte ut. Annars är det väl mest Färjestad som gnällt på filmningar?

– Ja, det stämmer. Men med viss rätt. Domarna är lite fega för att ta ut för filmningar. Nu blev det en dubbelutvisning då Ronnie Sundin mycket riktigt höll fast Prestberg. Men Pelle förstärkte situationen genom att falla alldeles för lätt.

Salo var grym i går, men borde han inte ha tagit båda målen?

– Nja, det tycker jag väl inte. Radek Hamrs skott smet in mellan benen och Jörgen Jönsson prickade verkligen vänstra krysset. Det var den enda lilla lucka Salo lämnade.

Tomi Kallio gnällde på lagkompisarna efteråt. Hade han rätt?

– Till viss del. Det fanns en del spelare som inte kom upp i normal standard. Jag kräver framför allt mer av den så kallade Dragkedjan. Joel Lundqvist, Magnus Kahnberg och Jari Tolsa har inte haft något riktigt flyt i SM-finalerna.

Mats Wennerholm

ARTIKELN HANDLAR OM