”Din tjocka jävla tattare”

I natt tvingades Per Ledin be om ursäkt

Foto: THOMAS JOHANSSON
UTBROTTET Det hade bara gått några minuter i matchen när Färjestad hade en puck som sånär var över Tommy Salos mållinje. Per Ledin såg genom TV4 samma bild som finns här ovan och tyckte att pucken var helt i mål. När sedan måldomaren viftade bort målet brast det för Ledin som efter matchen tvingades be om ursäkt.
HOCKEY

GÖTEBORG

Färjestads frispråkige forward Per Ledin kallade måldomaren för "jävla tattare" och "jävla idiotjävel".

I natt ringde klubbdirektören Håkan Loob upp honom.

Efteråt tvingades Ledin be om ursäkt för sitt beteende på Färjestads hemsida.

Fyra minuter in i matchen trodde spelarna i Färjestad att laget gjort 1-0, men videodomaren i Frölundaborg konstaterade efter att ha tittat på bilderna att pucken aldrig var över mållinjen.

Då brast det för Per Ledin, som stod i båset och såg reprisen på en av TV4:s monitorer. Han tittade upp mot videodomaren och skrek:

”Den är ju inne. Hörru, tjocka jävla tattare! Jävla idiotjävel!”.

Konversationen fångades av TV4:s kamera och i första periodpausen visades sekvensen för tittarna.

- Allvarligt talat, jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag sa. Det såg ut som om pucken var över linjen, men jag vet inte, säger Per Ledin - en halvtimme efter matchen.

Munkavle igen

Direkt efter slutsignalen tog Färjestads tränare Per-Erik Johnsson ett snack med sin hetlevrade forward och Per Ledin belades med munkavle - på nytt.

Han var i alla fall fåordig.

- Jag vet inte vad jag ska säga, det är väl som det är. Ni var också på matchen.

När Ledin satte sig i bussen fick han klubbdirektören Håkan Loob på tråden - och en rejäl utskällning.

Håkan Loob till Färjestads hemsida:

- Jag var mycket tydlig med att vi inte accepterar sådana här uttalanden och att det inte bara skadar Per själv utan hela vår förening, säger han.

Per Ledin själv tvingades be om ursäkt efter samtalet - också det på hemsidan.

- Jag vill be alla om ursäkt för det jag skrek, det var dumt av mig och jag ångrar mig och önskar att det vore ogjort. Det skedde som alla förstår i stridens hetta, jag var ordentligt het just då. Sådant får inte ske, jag bar mig dumt åt och vill be om ursäkt om någon tagit illa upp, fortsätter Per Ledin.

"En idiotgrej"

Det var ursäkt nummer två. Han var nämligen inblandad i mycket.

Med mindre än tre minuter kvar - och ledning 4-3 - körde han över Frölundas målvakt Tommy Salo och fick två plus två minuter i utvisningsbåset.

- Det var en idiotgrej och direkt efter matchen bad jag alla spelarna och alla ledarna om ursäkt. Det hade varit mitt fel om Frölunda kvitterat, säger Per Ledin till Sportbladet.

- Jag vet inte vad jag tänkte. Jag försökte bara nå pucken, tillägger han.

När han sedan satt i utvisningsbåset gick publiken till attack och stämningen var så hätsk att polis fick skydda Per Ledin.

- Folk kastade colaflaskor och programblad. Dessutom spottade någon på mig. Jag trodde nästan att jag skulle åka på stryk, säger Per Ledin.

Han väcker känslor där han drar fram och i detta slutspel har Ledin fått många rubriker i media.

- Det går inte att vara älskad av alla. Hellre ökänd än okänd, så resonerar i alla fall jag. Men i dag gjorde jag bort mig och det var en himla tur att Frölunda inte kvitterade, säger Per Ledin till Sportbladet.

Allt om finalen:

Patrik Thornéus