Nytt finskt nyförvärv till HV

Jukka Voutilainen blev mästare i Finland – nu flyttar han till Jönköping

HOCKEY

HV 71 värvar från nyblivna finska mästarlaget HPK Hämeenlinna. 25-årige centern Jukka Voutilainen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jukka är en center av högsta klass. Spelskicklig, stark och målfarlig. Han har det mesta, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Voutilainen, som har landslagsmeriter, har varit en mycket pålitlig målskytt i den finska ligan de senaste säsongerna. I år kom han tvåa i HPK:s interna poängliga med 41 poäng. I fjol hade Voutilainen ligans bästa plus/minus-statistik.

Samtidigt satsar HPK, som i helgen blev finska mästare, för att behålla sin topposition i finsk hockey, skriver hockeycentralen.se.

Klubben har signat fyra nya spelare, varav två svenskar:

Fredrik Svensson, 31, elitserieveteran som gjort över 200 elitmatcher i Sverige (för Luleå och Leksand). Svensson kommer närmast från spel i Schweiz med Ambri-Piotta, där han gjorde comeback efter skada efter jul.

Jonas Andersson, 25, som i år gjort en riktigt vass säsong i Ilves (18 poäng) och nu belönas med ett kontrakt i toppklubben. Han spelade i fjol i Södertälje och Brynäs och har faktiskt en handfull NHL-fajter (för Nashville) på meritlistan.

De finska mästarna har också signat Ässäts forward Aki Uusikartano och Joonas Vihko, rapp forward från SaiPa.

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)