Finländsk stjärnforward nära kontrakt med Timrå

"Riku Hahl är mycket intresserad"

HOCKEY

Timrå kan göra ett kap av hög klass.

Den finske stjärncentern är nära kontrakt med medepadingarna.

– Riku Hahl är mycket intresserad av Timrå, säger agenten Krister Kaukinen.

25-årige Hahl kan bli drömvärvärvningen Timråfansen skriker efter.

– Vi har pratat mycket med Kent Norberg (Timrås sportchef) och diskuterat möjligheterna, och jag ser det som en god chans att Riku hamnar i Timrå, säger hans agent, Krister Kaukinen till Sundsvalls Tidnings nätupplaga.

Just nu är 25-årige Hahl på landslagsläger med de finska lejonen i Helsingfors, och hoppas hinna kurera en skadad skuldra innan VM-starten om en dryg vecka.

– Vi ska sätta oss ner och snacka om Rikus framtid och där spelar Timrå en central roll. Han har fått ett erbjudande om två år till i Davos, men jag vet inte om Schweiz är rätt plats för honom nu, säger Kaukinen.

Hahl har ett förflutet i Colorado Avalanches där han spelat 92 matcher under tre säsonger tillsammans med Peter Forsberg.

Hahl gjorde ett mål i onsdagens landskamp mot Ryssland. Men målet det hjälpte inte, finnarna föll med 1-3.

Timrå jagar Luleås stjärna

Det har snackats om Dallas eller Frölunda.

Nu är Luleås backlöfte nära en uppgörelse med – Timrå.

– Ingen skulle bli gladare än jag och Johan om det blir klart, säger agenten Peter Wallén.

Det är Dagbladet i Sundsvall som i dag skriver att Johan Fransson, 21, är högaktuell för spel i Timrå IK kommande säsong.

Den landslagstestade backen har fått ett kontraktsförslag från Timrå och att Fransson lämnar Luleå verkar mer och mer tydligt.

– Vi har fått ett kontraktsförslag från Timrå och vi har diskuterat detaljer hit och dit, men ingenting är påskrivet ännu, säger Wallén till Dagbladet.

Förra veckan var Fransson på plats i Dallas för att bekanta sig med klubben. Men det verkar inte blir spel i NHL redan i höst.

– Det var kul att få kika runt lite, men något mer än det var det inte, säger Fransson.

Han gjorde en toppsäsong 2003/2004 och hockeyexpertisen lyfte fram Fransso som vår nye storback. De två senaste säsongerna har dock Luleåbackens utveckling stannat upp – och nu hoppas han på ett lyft i en ny miljö.

Mycket talar för att det blir i Timrå.

Jörgen Källström