Stjärnan: Vi fick en mental kollaps

Frölunda utspelat, överkört och utanför slutspelet

HOCKEY

GÖTEBORG

Utspelade, överkörda och utanför slutspelet.

Frölundas usla hemmaspel fortsätter –

efter storförlusten mot Färjestad är man bara

en Moraseger från en kvalserieplats.

– Vi fick en mental kollaps, säger Karl Fabricius och skakar på huvudet.

Foto: scanPIX
PÅ EFTERKÄLKEN Karl Fabricius hann inte med Christian Söderström.

Frölunda har vunnit hemmaligan de senaste fyra åren och varit den värsta bortamatchen för alla lag i Elitserien. I år är Scandinavium närmast en drömarena för motståndarna. Förlusten mot Färjestad var den nionde den här säsongen – nästan lika många som man haft totalt de senaste fyra åren.

– Det är för jävligt när det blir så här... det ska bara inte få hända här hemma, säger Oscar Ackeström besviket.

”En knäck”

Som vanligt viker Frölunda ner sig när motståndarna får första målet. Trots att första perioden egentligen såg ganska bra ut med en hel del klara chanser.

– Det är klart att det blir en knäck på självförtroendet och vi får inte låta det rinna iväg så här. Det kan ju bli otroligt viktigt med målskillnaden i slutändan, säger Fabricius.

Den kanske viktigaste sekvensen i matchen var när Frölunda fick ett två mot en i första bytet i andra perioden. Niklas Anderssons skott på Daniel Henrikssons klubba blev starten på en halvkontring där Christian Söderström sköt 3–0. Efter det rasade Frölunda ihop.

Kvalserien ett hot

I och med att både Djurgården och Linköping vann sina

svåra bortamatcher passerade båda lagen Frölunda. Dessutom närmade sig Mora underifrån och nu är kvalserien ett reellt hot för Frölunda.

– Vi får inte fundera så mycket nu utan bara göra vårt jobb men det här var helt klart tungt för oss just nu, säger Fabricius.

Och det är hemmaspöket som är den största orsaken.