Tidernas poängkung

”Linkan”: Mycket smickrande

HOCKEY

Här blir Fredrik Bremberg historisk.

Med två nya poäng mot Brynäs slog han Kenta Nilssons 31 år gamla klubbrekord.

Djurgårdaren har nu gjort 54 poäng under en säsong – hittills.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
Stekhet Fredrik Bremberg är i kanonform just nu, i går blev det två nya poäng.

– Det är mycket smickrande och att gå förbi två så stora namn, jag har faktiskt spelat med båda två, säger Fredrik Bremberg, 33, som på torsdag i Globen blir ny huvudperson då han spelar sin 500:e match i Djurgårdsdressen mot Timrå.

Inte bättre i år

Ett direkt avgörande

3–0- mål och en snygg passning fram till Per Bäckers inledande 1–0 gjorde alltså Fredrik ”Linkan” Bremberg historisk när han

suddade ut Kenta Nilssons 31 år gamla klubbrekord.

Varför är du så bra den här säsongen?

– Det känns bra i kroppen just nu och hela vår femma och den omgivningen jag spelar i hjälper förstås till. För jag vet egentligen inte om jag är så mycket bättre i år än tidigare säsonger.

Ni har plusstatistik på lagen ni ska möta i de återstående matcherna (se föregående uppslag), så det mesta talar för att Djurgården ligger kvar på slutspelsplats när serien är över?

– Jag hoppas förstås att det blir som du säger och att vi har fördel av det, men det kommer att bli tajt hela vägen. Det är så otroligt jämt i år. Alla återstående matcher kommer att vara som slutspelsmatcher. Vi måste vara med från början och inte hamna i underlägen och alla i laget måste bidra med något. Matchen mot Mora i Globen på måndag känns ändå lite som en nyckelmatch att vinna.

”Oerhört viktiga”

Brembergs kedjekompis både i landslaget och i Djurgården, junioren Patric Hörnqvist håller med.

– Om er statistik stämmer så vore det skönt, vi får hoppas på den, men det är sju oerhört viktiga matcher kvar för oss att spela, säger Hörnqvist.

Anders Sundin