Eric Beaudoin frälste Mora

Över kvalstrecket efter sekunddramatik

Foto: Daniel Eriksson
Viktiga pinnar Moras Eric Beaudoin jublar bakom målet efter att ha avgjort med sitt 4–3 mål bakom Levante Szuper i Malmös mål
HOCKEY

Mora fortsätter plocka viktiga segrar. 4–3 hemma mot Malmö var femte segern på sex matcher. Avgörande målet kom 21 sekunder före slutet, inprickat av Eric Beaudoin.

– Jag hann inte tänka så mycket innan jag sköt men det var en oerhört skön känsla att se pucken gå in, sade Beaudoin.

När Mora tog emot Malmö senast tog Dalalaget ledningen med 2–0 för att sedan släppa in tre raka mål och förlora matchen.

Historien såg ut att upprepa sig i torsdagens match. Mora tog ledningen med 2–0 efter en pigg öppning för att sedan slå sig till ro, och tappa spelet helt.

– Vi somnade till och lät dem ta över befälet, varför vet jag inte men vi kanske tyckte vi hade grepp om matchen. Men det finns ingen ledning i ishockey som är riktigt säker, sade Beaudoin.

Malmö tog chansen som gavs. Om inte Juha Pitkämäki i Moramålet gjort några otroligt svettiga räddningar hade skåningarna kunnat avgöra matchen i mittperioden. Hans plockning på ett närskott från Lasse Pirjätä var matchens behållning.

Mäktigt skott

Kort efter Malmös tredje mål kunde Moras Miroslav Blatak kvittera på ett mäktigt skott från blå linjen. Malmös ungerske elitseriedebutant Levente Szuper han knappast se pucken. Målet gav Mora ny energi och samtidigt drog Malmö på sig en rad utvisningar. Moras hade större vilja att vinna matchen, det syntes.

Med 21 sekunder kvar kunde Moras Eric Beaudoin avgöra. Anders Bastiansen jobbade till sig pucken i mittzon och satte full fart framåt, hittade Beaudion med en perfekt passning och i friläge satte Beaudoin pucken säkert i nät.

– Jag hade samma läge en gång tidigare i matchen men då missade jag. Skönt att få sätta pucken och nu kan vi fortsätta rida på framgångsvågen. Med tanke på att det är så tätt i tabellen är det mycket stor skillnad på en eller tre poäng, sade Beaudion.

Över strecket

I och med segern lämnade Mora över kvalserieplatsen till Frölunda och Moraspelarna pratar mycket hellre om slutspel än kvalserie.

– Vi har chans att gå till slutspel, sade Beaudoin. När det är så pass tätt med matcher är det väldigt viktigt att vinna för att få extra energi till nästa match.

Malmö kommer att spela i kvalserien, det är klart sedan länge. Frågan är om Malmö får göra ytterligare en resa till Mora eller inte.

Sune Karlsson/TT