Beoudoin stor hjälte

– med 21 sekunder kvar

Foto: Daniel eriksson
här frälser han mora Eric Beaudoin fixade 4–3 med 21 sekunder kvar.
HOCKEY

MORA

Med 21 sekunder kvar av tredje perioden lyfte taken på FM Mattsson Arena.

Då sköt Eric Beaudoin 4–3 till hemmalaget Mora.

Målet som kan betyda himmel istället för helvete

?

– När jag tänker tillbaka så är det ett av mina viktigaste mål någonsin, kanske det viktigaste, säger kanadensiske Eric.

Scenariot var detta:

Mora får chansen i powerplay med 42 sekunder kvar av ordinarie matchtid. Tränaren Harri Rindell tar timeout och skickar därefter in Beaudoin tillsammans med radarkompisarna Brendl och Bastiansen.

Bastiansen bryter sig in över blå linjen, släpper pucken till Eric Beaudoin som har högre fart. Mitt emellan tekningscirklarna klipper han till?

– Jag hann absolut inte tänka. Det var nog tur, för några minuter tidigare hade jag samma läge och sköt långt utanför.

Känslan?

– Obeskrivligt skönt! Med tanke på vårt läge, att vi gjorde en riktigt dålig match – nej, det var helt enkelt underbart, sa Eric och log brett.

Men matchhjälten ville absolut inte ta åt sig äan för att Mora, för första gången på länge, hoppade upp över kvalstrecket, förbi Frölunda.

– Nej, nej! Om någon är hjälte så är det vår målvakt Juha (Pitkämäki). Utan hans storspel hade Malmö avgjort till sin fördel. Han var grym, som vanligt!

Vad händer nu?

– Vi måste fortsätta vinna, härnäst mot HV 71 i morgon. Varje match känns som slutspel, och så länge vi vinner är det skoj.

Mora befäste i och med segern sin position som seriens mest formstarka lag. Det här var sjätte matchen i rad utan förlust, eller femte segern av sex möjliga – vilket givit 16 av 18 poäng.

– Det där 4–3–målet var verkligen viktigt. Tre poäng istället för en, det hade betytt att vi fortfarande varit på kvalplats. Nu är vi äntligen på väg uppåt, konstaterade Eric Beaudoin.

Visst, Mora är kanske på väg mot hockeyns himmelrike – slutspelet!

Pelle Marklund