Mora tog sjätte segern - på sju matcher

Och Pavel Brendl gjorde sitt 34:e mål

Foto: SCANPIX
Omutlig Juha Pitkämäki höll nollan när Mora tog – ännu en - viktig seger i kampen kring kvalseriestrecket. Nu nosar laget på slutspel.
HOCKEY

Tre hemmamatcher för en vecka har inneburit tre segrar för Mora.

3–0 hemma mot HV 71 på lördagen innebär att Mora bara är målskillnad från slutspel, en poäng från kvalserien.

– Bara att gilla läget. Det som talar för oss är att vi har flyt och att pucken studsar vår väg, sade Moras Anders Bastiansen.

Mora är elitseriens formstarkaste lag, sex segrar och en oavgjord på de sju senaste matcherna har fört upp dalalaget på nionde plats i tabellen, som i botten är ett getingbo med sex lag inom två poängs marginal.

– Kul för publiken, och för oss gäller det att gilla läget. Samtidigt får vi inte tro att vi är bättre än vi är, sade Moras norrman Anders Bastiansen efter matchen.

Blatak gjorde ettan

Bastiansen har varit Moras bäste spelare senaste tiden, han gör en oerhörd arbetsinsats i match efter match. Så även mot HV 71.

I målprotokollet hamnade han dock inte. Mora tog ledningen då ett löst skott från Miroslav Blatak letade sin in bakom Kimmo Kapanen och Eric Johanson gjorde 2–0 efter ett snabbt anfall där han mycket snyggt samarbetade med Teemu Elomo.

– Det satt skönt att få 2–0 tidigt i matchen. Vi behövde också poängen bättre än HV. Jag borde gjort ett mål till på slutet men jag missade nästan pucken helt när jag skulle skjuta, sade Johanson.

– Nu siktar vi på slutspel. Vi kan nå dit om vi fortsätter spela okomplicerat, fortsatte Johansson.

HV tog över

Under andra hälften av matchen hade HV mer av spelet. Smålänningarna försökte och försökte men precis som HV-tränaren Per Mårts analyserade efter matchen räckte det inte ändå.

– Sett spelare mot spelare i båda lagen kommer Mora närmare hundra procent. Vi är inte beredda att kämpa för det lilla och då vinner man heller inga matcher, sade han.

Kämpade till hundra proceent gjorde hemmaspelarna med Bastiansen i spetsen.

Brendl avslutade

– Jag har gjort min bästa säsong och är nöjd. Men hela laget gör det riktigt bra. Vi är inne i en period när vi har lite flyt och pucken studsar vår väg. I början av serien förlorade vi några matcher med uddamålet men det alltid jämna ut sig över en lång serie och det gör det säkert nu också, sade Bastiansen.

Moras sista mål fick Pavel Brendl, hans 34:e för säsongen. Pucken var aldrig i nät men domaren Sören Persson blåste för mål när en HV-spelare kastade sin klubba för att stoppa pucken. Brendl lär vinna skytteligan men han lär knappast nå Håkan Loobs 42 mål från säsongen 1982/83.

TV: Höjdpunkter från kvällens matcher

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

TT