Pärssinens fullträff satt skönt för Timrå

Mål direkt i comebacken när Brynäs besegrades

HOCKEY

Timo Pärssinen tryckte in matchens enda mål och räddade tre viktiga poäng för Timrå mot ärkerivalen Brynäs.

En skön comeback för den 30-årige landslagsmeriterade finländaren som missat 28 matcher på grund av en besvärlig ljumskskada.

Såväl Timrå som Brynäs jagar en topp-fyraplats i elitserietabellen, som ger fördel av en extra hemmamatch i kvartsfinalen i slutspelet. Men inget av lagen agerade som ett riktigt topplag – det skapades allt för få klara målchanser.

– En otroligt viktig seger för oss. De tre poängen innebär att vi fortfarande har en bra marginal ner till slutspelsstrecket, konstaterade Timråtränaren Kent Johansson.

Det finns faktiskt fog för Timråtränarens oro att missa slutspelet. Timrå har visat upp en svag formkurva och har haft stora svårigheter att få in pucken i motståndarnas mål. Den här matchen var inget undantag.

Oroväckande måltorka

– Visst är det lite oroväckande att vi har så svårt att skapa klara målchanser och när vi väl får dem så ger det ingen utdelning. Det är väl självförtroendet som saknas, konstaterade Kenta Johansson.

Timråtränaren kunde dock glädja sig åt en stark insats i försvarsarbetet där backarna effektivt höll rent framför målvakten Johan Backlund som spelade inspirerat och höll nollan för femte matchen den här säsongen.

Det var ingen tvekan om att det var gästerna från Gävle som hade det mesta av spelet och som också skapade de vassaste målchanserna.

– Johan Backlund var duktig i målet, och när han inte stod i vägen så tog pucken i ribban och stolparna. Pucken ville bara inte in i dag, sade en inte allt för besviken Brynästränare Leif Boork.

– Det finns ingen anledning till oro när vi spelar så här bra och skapar så pass många målchanser på bortaplan mot Timrå, menade Leif Boork.

Sjuka stjärnor

Toppmötet mellan Timrå och Brynäs tappade litet av stjärnglansen när Brynäs landslagsstjärna Nicklas Bäckström inte hunnit bli frisk från halsfluss och Timrås landslagsstjärnor Jonathan Hedström och Anton Strålman blev nedbäddade på lördagsmorgonen.

Brynäs fick dessutom Johannes Salmonsson skadad – axeln gick ur led.

Mikael Lind gjorde dock comeback efter skada och tillhörde en av de piggare aktörerna i Brynäs tillsammans med Nicholas Angell, Janne Hauhtonen och målvakten Robert Kristan.

Timråkollektivet jobbade och slet föredömligt – inte minst i det defensiva arbetet och det var också backarna Sanny Lindström, Mika Niskanen, Pär Styf och Kalle Koskinen som var de tongivande spelarna.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

TV: Höjdpunkter från kvällens matcher

TT