Här väcks Dif till liv

Kaptenen Ölvestad: Tackla är som att göra mål för mig

Foto: Canal Plus
HOCKEY

Efter halva matchen fick Jimmie Ölvestad nog.

I en tacklingsräd sänkte han tre Mora­-spelare, visade vägen­ för kamraterna och ­eldade igång det egna laget.

– Det är otroligt skönt att dela ut tacklingar – det är som att göra mål för mig, säger lagkapten Ölvestad.

Foto: MARCO GUSTAFSSON
rutinerade kämpar Jimmie Ölvestad och Kristofer Ottosson visade i går att Djurgården är ett lag att räkna med. I den viktiga sex­poängsmatchen mot Mora kämpade de sig tillbaka efter en trög förstaperiod.

Djurgården såg ut som om de drog en vält efter sig i halva matchen mot Mora i går. Trots att läget är oerhört känsligt i elitserien och varje poäng är väldig viktig såg det inte ut som att Djurgården ville kämpa.

Publiken vaknade

Mora ledde med 2–1 efter halva matchen.

Då fick Djurgårdens lagkapten nog. Adrenalin-stinn tog han hand om tre Mora-spelare under ett byte och både publiken och lagkamraterna kom igång.

Därefter vände Djurgården – tacka Jimmie Ölvestad för det.

– Min räd var inget jag planerade. Men det kom lägen och jag hörde hur publiken började jubla när jag smällde på. Det tände mig, säger Jimmie Ölvestad och fortsätter:

– Som lagkapten kan jag inte och åka gömma mig på isen. Publiken såg ut att behöva en väckarklocka och det blev mer energi på läktaren efter mina tacklingar, säger Ölvestad.

”Bröstade upp sig”

När Ölvestad kom till båset efter tacklingsräden fick han beröm av både coach Hans Särkijärvi och lagkamraterna.

– Ja, det var skönt. Efter mina tacklingar såg man hur hela laget bröstade upp sig och vi klev fram mer än vad vi gjorde tidigare, säger Jimmie Ölvestad.

Bra taktiskt

Efter vändningen i andra perioden gjorde Djurgården fyra mål och Mora bara ett.

Tränarduon Hans Särkijärvi och Charles Berglund ska även ha en eloge för en taktisk väl genomförd match.

De gjorde några förändringar efter halva matchen där centrarna Falk och Ottosson bytte plats och Andreas Engqvist fick mer istid istället för Morten Ask.

– Oerhört starkt att komma tillbaka och vinna efter den första perioden, som jag tyckte var den sämsta vi spelat den här säsongen, och med det trycket vi har på oss, säger Hans Särkijärvi.