Rädda för smitta

Foto: PERNILLA WAHLMAN
Fort Brynäs Läkaren Mats Liljedahl agerar utpost vid Brynäs omklädningsrum. Och skulle man ta sig förbi honom väntar Ulf Sundberg. Reglerna är tydliga – ingen ska kunna smitta ner spelarna.
HOCKEY

Gävle

Tillträde förbjudet.

Från och med nu portförbjuds medier, spelarfruar och småbarn i Brynäs omklädningsrum.

– Vi gömmer oss inte, utan det är en ren försiktighetsåtgärd, förklarar Leif Boork.

Rädsla för influensa och förkylningar är den officiella förklaringen till att dörren är stängd och att det inte längre går att få komma in och intervjua spelarna i omklädningsrummet efter matcherna som brukligt.

Eftersom beslutet är taget av ”taktikräven” Leif Boork så går det att misstänkta att det finns fler anledningar:

– Vi är bara extra försiktiga när det går mot slutspelstider och avgörande matcher. Får man en spelare förkyld så kan det bli helt avgörande, säger han.

– Men jag vill påpeka att vi ställer upp för medierna som vanligt, det är inte frågan om att vi slår igen några dörrar och gömmer oss. Ni ska få den service som ni ska ha. Men ni får säga till vilka ni vill träffa och så får de komma ut till angränsande omklädningsrum.

Fruarna är portade

Förbudet omfattar även kanslipersonal, spelarnas

fruar/flickvänner och eventuella småbarn.

Nicklas Bäckström och Mathias Månsson har just återhämtat sig från influensan men nu ligger även Brynäs sportchef Michael Sundlöv i sjuksängen.

– När man kommer in slutkörd efter en match är man extra känslig och mottaglig, så det är ett förståndigt beslut för att minska risken för onödiga förkylningar, säger Brynäs läkare Mats Liljedahl.

Sjödin – ett mysterium

Rackarspelet pågår också kring Brynäs veteranback Tommy Sjödin som stod över för första gången under säsongen mot Malmö.

Hur svårt skadad lagkapten Sjödin är vill ingen svara på.

– Hans knä är skadat, svårbedömt hur skadat det är, han kommer som jokern en dag, säger Mats Liljedahl.

– Det är en knäskada, mer säger jag inte, men det ser positivt ut, säger Leif Boork.

Även svaren på hur det är med Nicklas Bäckströms och Mathias Månssons medverkan i nästa match är höljda i dunkel:

– Bäckström och Månsson tränar för fullt och har kört ett par tuffa pass. Om de spelar mot Mora på torsdag avgör jag på onsdag, jag tar en dag i taget, säger Leif Boork.

Anders Sundin