Frölunda rensar ut

Stora delar av försvaret byts ut

1 av 2
Kellgren är inte nöjd med årets säsong.
HOCKEY

Frölunda gör hittills ett sportsligt fiasko den här säsongen.

Nu väntar operation utrensning i truppen.

– Det kommer säkert att bli en del förändringar, säger sportchef Christer Kellgren, sportchef.

Frölunda ligger just nu mycket illa till i elitserien.

Laget är elva och väldigt nära en plats kvalserien.

Samtidigt som spelarna i laget krigar för varje poäng i matcherna pågår en febril verksamhet i klubbledningen. Ett nytt lag ska byggas inför nästa säsong.

Just nu pekar mycket på att stora delar av försvaret byts ut.

Svår målvaktsfråga

De finska backarna Ari Vallin och Arto Tukio lär inte bli kvar. I farozonen finns även att Markus Seikola inte blir kvar. Lägg därtill att Jan-Axel Alavaara redan sagt att ska spela i Schweiz i höst.

Frölundas sportchef Christer Kellgren vill inte kommentera några spelarnamn. Men bekräftar att det kommer att bli förändringar i spelartruppen.

– Så är det nuförtiden. Bara att acceptera. Rörligheten är stor bland spelarna. Det är inte alltid som avtal inte förlängs från vår sida – det kan lika gärna vara spelaren som vill byta omgivning och få en ny utmaning, säger Kellgren.

En av Kellgrens stora utmaningar är att hitta en till målvakt. Tommy Salo ska sluta och en ersättare ska köpas in. Men samtidigt vill Frölunda inte trampa talangen Joel Gistedt på tårna och den målvakt som kommer till Frölunda nu i sommar måste kunna acceptera att Joel ska matchas fram som förstemålvakt i långa loppet.

Pitkämäki het

Sportbladet kan berätta att Moras succémålvakt Juha Pitkämäki är högintressant för Frölunda och de har meddelat intresset till Juhas agent, Markus Lehto.

– Juha är en bra målvakt, men det är nog många som vill ha honom. I övrigt kommenterar jag inga namn, men den profil vi vill ha på en målvakt är att han både ska kunna vara förste- och andremålvakt, säger Kellgren.

Frölunda 07-08