– Det blir stressigt

Brynäs Michael Sundlöv kritisk till slutspelslottningen i tv

HOCKEY

Slutspelslottningen senareläggs till en lördagkväll.

Det irriterar flera klubbledare.

– Nu får vi bara en vardag på oss att boka flyg. Det försämrar våra förberedelser inför första kvartsfinalen, säger Michael Sundlöv sportchef i Brynäs.

Sundlöv.

Nästa fredag är årets elitserie färdigspelad.

Då tar slutspelsdramatiken vid.

Men två stora skillnader i år är att kvartsfinal-seedningen inte avgörs förrän ett dygn efter att grundserien färdigspelats och att det är endast en vardag mellan den direktsända lottningen och första kvartsfinalen.

Kan inte boka resor

– Det är på grund av det nya tv-avtalet som det blivit så här. Avtalet är inte bra. Problemet är att vi får veta på en lördag vilket lag vi får möta och då går det inte att boka in resor. Nu får man bara en vardag på sig att fixa allt praktiska runt första kvartsfinalen, säger Michael Sundlöv.

Sundlöv får medhåll av Timrås sportchef Kent Norberg.

– Det blir väldigt liten tid på att boka flyg och boende. I värsta fall kan det bli så att vi inte får tag på något flyg och får åka buss till exempelvis Göteborg. Men det ska väl lösas i slutändan, säger Kent Norberg.

Sportcheferna har framfört klagomålen till Hockeyligan, som ska titta över schemat inför nästa säsong.

”Nattsvart”

Ett annat problem är att alla tränarna måste ta sig till Stockholm på lördagen för direktsändningen och sedan hem till respektive arbetsgivare så snabbtsom möjligt igen.

För Modos tränare Harald Lückner innebär nyordningen att han inte kommer hem förrän på söndagseftermiddagen.

– Det är nattsvart. Men vi kommer visst inte undan. Jag är borta ett helt dygn från mina medhjälpare och det viktiga förberedelser som förstörs. Det är flera tränare som är besvikna på det här, säger Lückner.

Så går lottningen till