Delad poäng för Dif och HV71

Foto: BJÖRN TILLY/Bildbyrån
Fredrik Bremberg försöker ta sig runt HV-kassen med Jan Hrdina i släptåg.
HOCKEY

Djurgården kämpade och slet och tog gång på gång ledningen.

Men HV71 hade flyt och visade inte alls lust att släppa gratispoäng ifrån sig till slutspelsjagande Dif.

Redan efter 14 sekunder i första perioden kom det första gruffet framför Erik Ersberg i HV-målet och på den vägen fortsatte det.

Sex minuter senare blev landslagsmålvakten skogstokig efter att Dif-backen Martin Lindman slagit in ledningsmålet för hemmalaget. Ersberg ansåg att det stod Difspelare i målgården och skymde men han fick inget gehör för sina protester. Istället dömde domare Thomas Andersson tio minuters personligt straff för Ersberg och så var det med det.

Omdiskuterat

3-2-målet i andra perioden var också en omdiskuterad historia, där hela HV71 intensivt ville ha det till att Ersberg hade pucken under kontroll. På något sätt lyckades dock Jimmie Ölvestad ändå sätta klubban till och trycka in den i nät.

– Jag såg pucken hela tiden, sade Ölvestad till PPV i periodpausen och konstaterade kallt att det inte var konstigt att HV-spelarna var så upprörda över målet.

– Det hade jag också varit.

Inför tredje stod det 3-3 och matchen var helt öppen.

Christian ”Fimpen” Eklund gav hemmalaget ledningen efter 7.02, men Daniel Grillfors utjämnade bara en halvminut senare.

Sista tio minuterna fick Thomas Andersson allt mer att göra. HV satt mest i båset och Dif skruvade upp tempot för att få in ett vinnarmål, men perioden gick till sitt slut utan avgörande.

Delad poäng

Istället följde förlängning där bägge lagen hade bra chanser framåt. Något mål blev det dock inte utan delad poäng och 4-4 på resultattavlan.

– Varje poäng är man oerhört nöjd med. Den här kändes väldigt viktig, sade Dif-tränaren Hans Särkijärvi till PPV efter matchen.

– Vi plockar med oss vår vilja att vinna och vår attityd till matchen. Sedan är vi kanske inte så kloka alla gånger, men det kanske kommer, hoppades han.

HV-kollegan Per Mårts kommenterade:

– Djurgården stred ju för livet och det gäller för oss att komma in i det.

– De har kvalserie och slutspel att slåss för och vi har placeringar. Det får man förstå är skillnad, konstaterade Mårts.

Robert Triches