Jobbar bakom tränarens rygg

Leksingen Olle Öst hjälper Mora – trots Rindells ”nej tack”

HOCKEY

SUNDSVALL

Kalabaliken i Mora fortsätter.

Nu kan Sportbladet avslöja att Mora IK använder leksandsprofilen Olle Öst som bollplank, bakom ryggen på tränaren Harri Rindell.

– Jag finns som en resurs åt Harri, bekräftar Olle Öst.

8 februari avslöjade Sportbladet att Olle Öst hade tillfrågats om att ta över tränarsysslan i Mora IK. Harri Rindell skulle alltså sparkas.

Men Olle Öst tackade nej samtidigt som Mora började att vinna.

Frid och fröjd – nej.

Rindell inte glad

Nu kan Sportbladet avslöja att Olle Öst i alla fall hjälper Mora IK i allmänhet och klubbdirektör Jan Simons i synnerhet. Det handlar inte om någon anställning – utan Öst är mer som ett bollplank åt Mora utan skrivna avtal sinsemellan.

Tränaren Harri Rindell är inte glad över Olle Östs intåg i Mora IK. Han ser det som ett misstroende mot honom, enligt uppgift till Sportbladet.

I tisdags 14.00 kallades Harri Rindell till Jan Simons kontor i ishallen.

När Harri Rindell öppnade dörren satt Olle Öst bredvid Jan Simons. Harri ska ha lyssnat på det upplägg som Jan Simons presenterade, men vänligen avböjt hjälp från Olle Öst.

– Jag har inte funderat klart ännu hur jag vill ha det, säger Harri Rindell.

Öst har jobbat som ledare och spelare i Moras ärkerival Leksand i 18 år. Men är också vän med Jan Simons sedan 25 år.

Få hockeyledare förknippas så starkt med Leksand som Olle Öst. Det gör situationen ännu mer känslig för Mora IK.

Undvika kvalserien

Nu hjälper Leksandsprofilen Mora och målsättningen är att Mora ska lyckas undvika kvalserien och förhoppningsvis ta sig till slutspel.

– Jag har erbjudit mig att hjälpa Leksand, men inte fått något svar. Då ser jag inget hinder mot att hjälpa Mora. Det bästa jag kan göra är att se till att Leksand inte behöver möta Mora i en kvalserie, säger Olle Öst.

Foto: daniel eriksson
På plats i mora Leksandsprofilen Olle Öst satt på läktaren i går och studerade Moras spel. Han fick se ett hårt kämpande lag utan sina tre tjecker.