Så laddar lagen i skräckstriden

Frölunda byter målvakt - Salo ut - Gistedt in

HOCKEY

Linköping

Förberedelser:

Linköping flög hem direkt efter segermatchen mot Timrå i torsdags, och tränade som vanligt i går förmiddag. Lätt uppvärmning på is i dag klockan 10.30, därefter lunch och återsamling klockan 13.00 för match mot Malmö.

Ändringar:

Sami Torkki, som missade matchen mot Timrå på grund av en lårkaka, är tillbaka i laget. Finländaren går in på sin vanliga plats i kedjan med Joakim och Tim Eriksson. Däremot är det osäkert om Patric Blomdahl kan spela.

Tränarsnack:

Janne Karlsson:

- Vi har revansch att utkräva efter storförlusten nere i Malmö senast. Det viktigaste för oss i de återstående matcherna är att vi håller fast vid spelet och arbetsinsatsen som vi visat upp på slutet.

Luleå

Förberedelser:

Spelarna samlas klockan 09.00 på Coop Arena och får välja mellan att gå på is, springa eller träna styrketräning. Efter passet åker spelarna hem. Sedan samlas laget igen klockan 13.00 och då sker matchgenomgången.

Ändringar:

Luleå kommer att spela med precis samma lag som senast mot Malmö. Tero Leinonen fortsätter i målet och Mikael Renberg, som senast fick kliva av med ljumskproblem, är tillbaka i laget.

Tränarsnack:

Jens Hellgren:

- Det här känns som en riktig nyckelmatch, kanske säsongens viktigaste för oss. Mora är ett hårt arbetande lag, som aldrig ger upp. Men vi kommer att ge Mora en match och tror på seger.

Mora:

Förberedelser:

Laget genomförde en lättare träning i går kl. 12.00. Några spelare avstod träningen helt medan några andra körde fysträning. Värmer på is i dag kl. 08.45 och flyger därefter upp till Luleå med ett specialchartrat plan.

Ändringar:

Mora har frågetecken på några spelare. Jarno Kultanen, Martin Jansson och Anders Bastiansen tränade inte i går och laget tas ut först efter värmningen i dag. Både Ivan Huml och Pavel Brendl kommer att spela.

Tränarsnack:

Harri Rindell:

- Det viktigaste för oss blir att behålla någon slags harmoni trots att läget är stressat. Vi måste ha hög intensitet i det vi gör, men samtidigt måste vi försöka att vara avslappnade för att kunna prestera.

Skellefteå

Förberedelser:

Skellefteå kommer att åka chartrat plan till Karlstad. Från flygplatsen åker spelarna direkt till Löfbergs Lila Arena och där väntar ombyte och värmning. Skellefteå har även tidigare under säsongen åkt chartrat plan till Karlstad.

Ändringar:

Skellefteå kommer, enligt tränaren Per-Erik Johnsson, att köra med samma lag som senast. Enda frågetecknet är Markus Kristoffersson, som drabbats av ryggskott. Han kommer att testas på morgonen och därefter tas beslut

Tränarsnack:

Per-Erik Johnsson:

- Det här är nog den svåraste matchen man kan tänka sig. Färjestad är bäst just nu, men vi har absolut inte gett upp på förhand. Vi får för seger, sedan får man se.

Frölunda

Förberedelser:

Frölunda gör ingenting annorlunda jämfört med en vanlig bortamatch. Spelarna samlas på förmiddagen och äter lunch tillsammans. Strax efter klockan elva går bussen till Jönköping och laget väntas anlända strax före klockan ett.

Ändringar:

Den största förändringen Pär Bäckman gör inför matchen är att Tommy Salo, som stått i tre raka matcher, får kliva åt sidan och Joel Gistedt kommer in. Frölunda tar även in 17-årige danske backen Philip Larsen.

Tränarsnack:

Pär Bäckman:

- Ja, det finns inte så mycket mer att säga än att vi måste ta poäng i Jönköping. Någonting annat finns inte. Vi ligger i brygga, men är långt ifrån uppgivna. Jag tror på seger.