Frölunda förnedrade HV71 i Jönköping

Foto: MIKAEL FRITZON/Scanpix
Pucken glider in bakom Erik Ersberg – en vanlig syn den här kvällen.
HOCKEY

Frölundas Steven Kariya öste , tryckte och pressade in mål efter mål bakom stackars Erik Erberg i HV-målet.

Allt medan hemmabackarna stod med gapande munnar och undrade vad som hände.

8-2 slutade förnedringen för HV71.

Vad hade ett slutspelsklart HV71 att sätta emot streckjagande Frölunda? Det var frågan inför dagens drabbning mellan ärkerivalerna.

Efter första perioden stod svaret som i eldskrift under taket i Kinnarps Arena: Inget .

Det var verkligen ett mediokert uppträdande av hemmaspelarna som blev utbuade av sin annars trogna hemmapublik. Man hade helt enkelt ingenting att bjuda upp med när Frölunda kämpade, rev och slet. Hemmaspelarna förlorade inte bara målen utan varje närkamp och skottstatistiken.

Kariya giganten

Planens gigant i dag var Steven Kariya, som antecknades för inte mindre än tre mål och i alla fall två var riktiga viljemål som kom till efter tilltrasslade situationer framför Erik Ersberg.

Redan efter första perioden stod det 3-1 till bortalaget (Niklas Hjalmarsson reducerade), men i andra drygade Frölunda ut avståndet på styrning av Steven Kariya och i tredje ytterligare till 7-1 genom Karl Fabricius, Niklas Andersson och Tomi Kallio. I slutminuterna reducerade HV71 genom kanadensaren Lance Ward, men med tre sekunder kvar smiskade Niklas Andersson in 8-2 och därmed fick bortalaget sista ordet i alla fall.

”En bit kvar”

Vad HV71 ska ta med sig från den här matchen vete fåglarna. 8-2 i baken på hemmaplan inför slutspelet kan inte vara någon önskedröm.

– Vi är en bit från slutspelsformen. Hoppas jag. Jag vill inte se att vi inte tar kampen, utan vi måste in i skiten helt enkelt. Vi måste vara beredda på att offra oss till hundra procent annars vinner vi inte matchen, sade HV-tränaren Per Mårts till PPV efter matchen.

Ett annat läge då för Frölunda som fick bra betalt för rätt inställning och visat hjärta.

Robert Triches