HV 71 kom tillbaka snabbt

Men Bäckström hittade målet för Brynäs

HOCKEY

Mötet mellan Brynäs och HV71 var matchen mellan två lag som letar efter slutspelsformen. Att döma av måndagens match i Gävle tycks HV71 vara på rätt väg medan Brynäs har en del att fundera över. HV vann rättvist på bortais med 3–1.

– En av säsongens sämsta matcher, var Brynästränaren Leif Boorks omdöme om sitt eget lag.

HV-tränaren Göran ”Flygis” Sjöberg var desto mer nöjd. Hans lag hade en del att bevisa efter pinsamma 2–8 hemma mot Frölunda senast.

– Jag tycker det här var en revansch från alla i laget. Vi jobbade hårdare än på länge, sammanfattade han.

Men det var Brynäs som tog ledningen i powerplay i den första perioden. Nicklas Bäckström hittade rätt, snyggt framspelad av Mikael Lind.

Det blev många utvisningar den vilket delvis ryckte sönder matchen. HV tillbringade minst tid i utvisningsbåset av de två lagen, det lönade sig.

Johan Davidsson kvitterade till 1–1 i spel fem mot fyra i den första perioden och med ett dragskott från blå sköt Johan Åkerman 2–1 för HV halvvägs in i slutperioden, också det i numerärt överläge.

Remstam avgjorde

När Brynäs blottade sig bakåt i jakten på en kvittering kontrade HV och Mattias Remstam gjorde matchavgörande 3–1 med två och en halv minuter kvar.

– Vi spelade stabilt och mer försiktigt än vi brukar. Brynäs tilläts bara skapa fyra farliga avslut, den siffran brukar normalt vara tvåsiffrig, konstaterade Göran Sjöberg som skötte coachandet när Pär Mårts låg kvar krasslig på hotellet.

För Brynäs var det tolfte raka matchen utan trepoängare men Leif Boork vill inte ta ordet oro i sin mun.

– Men jag kan förstå andra brynäsare som känner sig oroade efter att ha sett den här matchen, sade han.

– Vi vill mycket men det tajmar inte. Men när allting avgörs från och med nästa vecka är det ingen som kommer att minnas den här matchen. När det går emot gäller det att ta det lugnt och fortsätta jobba metodiskt efter den linje man har tänkt sig.

TT