Skräcken: Linköping

Sportbladets unika enkät: LHC fruktat av topplagen: ”Livsfarliga”

Foto: SCANPIX
stark trupp Frölunda och Linköping var lag som många tippat i övre delen av serien innan Elitserien drog i gång i höstas. Med facit i hand höll de tipsen dåligt, men, som en spelare i HV säger till Sportbladet: ”Lag som kommer in som sista lag och har kämpat hela vägen är livsfarliga”. Därför vill topplagen helst slippa möta Linköping när kvartsfinalerna lottas till helgen.
HOCKEY

Du kanske trodde på Frölunda – men här är listan som säger allt.

Linköping är topplagens skräckmotståndare i slutspelet.

– De har inget tryck på sig och kan bli livsfarliga, säger en spelare.

För tio dagar sedan var krisstämpeln påtaglig i Linköping. Östgötarna hade precis förlorat den viktiga streckmatchen mot Frölunda och parkerade precis ovanför kvalstrecket.

Fyra omgångar och tio poäng senare har läget förändrats radikalt och Sportbladets granskning visar att Linköping har blivit topplagens stora skräckmotståndare i det stundande slutspelet.

– Alla räknade med att de skulle bli ett topplag innan säsongen. Nu, när de verkar ha klarat av krisen, kan de gå in slutspelet med allt att vinna, säger en spelare.

– De kommer bli riktigt vassa. Jag har känslan att de kan släppa handbromsen ordentligt nu och då kan de gå långt.

Att LHC prickat formen perfekt står utan tvivel. Svackan kom i mitten av januari när man radade upp sju raka förluster – sedan dess har Linköping lämnat isen med poäng i åtta av nio matcher.

– Just formstarka lag i uppåtgående kommer bli riktigt farliga i slutspelet. Linköping klarar jag mig gärna utan just nu, säger en annan spelare.

Niklas – räddaren

I LHC-lägret var minerna uppåt efter en ny poäng i matchen mot Mora i går.

– Vi har haft stort självförtroende inom gruppen hela tiden och trots alla förluster har vi tagit med oss det genom hela säsongen, säger Niklas Persson som räddade Linköping med sin sena kvittering.

Den nyfunna formen tillskriver han förstärkningen mellan stolparna.

– En viktig faktor är nye målvakten Rastislav Stana. Han har varit grym sedan han kom till oss och det var likadant i kväll. Spelet ute blir helt annorlunda när vi får trygghet ända bakifrån, säger Persson utan att dölja sin optimism.

– Helt underbart! Vi slåss för en slutspelsplats, och det känns som att vi kommer att lyckas. Väl där blir det en fest. Lita på att jag längtat.

Frågan är om de kommande motståndarna längtar ­lika mycket.

Se även: