Renberg: Jag vågar inte raka mig

För Luleåstjärnan har slutspelet redan börjat

HOCKEY

Slutspelsskägg är något som många spelare lägger till med när kvartsfinalerna börjar.

Luleås Mikael Renberg har redan skaffat sig ett.

– Slutspelet har redan börjat, säger Renberg till NSD.se.

Mikael Renberg ska ta Luleå till slutspel.

Trots att det återstår två matcher av grundserien och Luleås slutspelsplats är långt i från säker har Luleås lagkapten redan börjat odla skägg.

– Jag vågar inte raka mig när det går så bra, dessutom är det redan slutspel. Det gäller att ha det inpräntat i huvudet, säger han till NSD.se.

”Fler måste kliva fram”

”NHL-kedjan” med Tomas Surovy, Lubos Bartecko och Renberg är en av elitseriens hetaste och producerar match efter match. Men Renberg kräver mer.

– I ett slutspel räcker det inte att bara ha en kedja, då måste fler kliva fram. Därför var det kul att se hur tredje- och fjärdekedjorna klev fram mot Djurgården. Det är då vi kan bli riktigt giftiga.

”Vill se Luleå satsa”

Mikael Renberg har sen landslagsuppehållet under LG Hockey Games tagit sitt ansvar som kapten och varit Luleås nyckelsspelare i de senaste matcherna. Elva poäng har det blivit från Renbergs klubba sen landslagsuppehållet.

Kontraktet med Luleå går ut i vår och flera klubbar har visat intresse för spelaren som personifierar Luleå-hjärtat.

– Jag vet faktiskt inte hur intresserat Luleå är, de har inte hört av sig än. Men jag vill se att Luleå tänker satsa ordentligt även på nästa spelartrupp innan det blir aktuellt med något kontrakt - det vill jag se även om jag bara blir åskådare. Jag kommer alltid att vilja Luleås bästa.

Mårthen Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM