Bäckström på väg - Strålman avvaktar

Hockeytalangerna kan välja olika vägar

HOCKEY

Stockholm

Allt talar för att Nicklas Bäckström gjort sitt i elitserien efter Brynäs uttåg ur SM-slutspelet i söndags.

Däremot är det mer osäkert om Timrås backtalang Anton Strålman tar steget över till NHL.

Bäckström är bara 19 år men redan nu välmeriterad, med VM-guld förra säsongen och sin andra elitseriesäsong precis bakom sig.

- Det naturliga steget är att det blir Washington nu - egentligen finns det inget som talar för att Nicklas ska stanna. Men vi har under hela säsongen sagt att han inte ska känna någon stress och press. Washington har inte heller tryckt på, klubben accepterade att han stannade en säsong i Sverige och ska ta ny kontakt nu när säsongen är över, säger Bäckströms agent Gunnar Svensson till Gävle Nyhetsbyrå.

Washington Capitals missar förmodligen slutspel för tredje året i rad och ville ha över Bäckström redan till denna säsong. Nu är klubbens plan, enligt Washington Post, att använda honom som center i andrakedjan.

Bäckström har kontrakt med Brynäs även nästa säsong men kan bryta det före den 1 juni för en NHL-flytt.

- Av respekt mot Brynäs kommer de att få en indikation om hur det kommer att bli ganska snabbt, säg om en vecka, tio dagar så där, säger Svensson.

Backtalangen Anton Strålman, 20, kan också ha gjort sitt sista framträdande i Timrå på ett tag efter kvartsfinalförlusten mot Modo. Men där är det mer osäkert om han tar steget över till Toronto, som har rättigheterna till honom. Han är inte intresserad av spel i farmarlaget utan vill ha en plats i NHL direkt.

- Jag vet att Toronto pratat med min agent, men det har inte hänt något mer. Mer vet jag inte just nu, säger han till Dagbladet.

Hans kontrakt med Timrå går ut i sommar, men han säger till tidningen att han förmodligen stannar i klubben om det inte blir någon NHL-flytt.

TT