”Får bara inte hända”

Lückner sågade Krizan efter plattmatchen

Foto: Peter WIXTRÖM
genomklappning Karol Krizan har räddat Modo flera gånger tidigare under slutspelet, men gårdagskvällen var ingen höjdare för slovaken.
HOCKEY

JÖNKÖPING

Två match­avgörande misstag av Karol Krizan.

Då fick Modotränaren Harald Lückner nog – och totalsågade sin målvakt.

– Sådana mål kan man inte släppa in i en semifinal, säger han.

Modotränaren Harald Lückner var inte nådig i sin kritik efter 4–2-förlusten mot HV71 i den femte semifinalen.

Han sågade försvarsspelet i samband med Per Gustafssons 1–1-mål, i powerplay.

– Visst, det var intränat (av HV), men vi vet om det. Vi stod och pratade om det i går på träningen. Vi står och sover där, det får bara inte gå igenom sådär.

Hårda ord.

Men de mot Karol Krizan var ännu tuffare.

Fumlade bort pucken

Och orsaken till Lückners sågning var framför allt slovakens agerande vid HV71:s 3–2-mål, som kom sju minuter in i den sista perioden.

Skottet från Pat Kavanagh kom från långt håll, men Krizan lyckades ändå fumla bort pucken. Då störtade Kavanagh fram och stötte in målet som kom att bli matchavgörande.

– Det målet får bara inte hända. Karol har hjälpt oss otroligt mycket under alla säsonger, men det målet får han faktiskt ta på sig. Det är en fladderpuck som ramlar ner mellan benen, suckar Lückner.

Som även var missnöjd med Krizans agerande vid Stefan Pettersons 2–1-mål i första perioden. Trots att HV-forwarden hade riktigt dålig vinkel kunde inte Krizan avvärja slagskottet.

– Karol kommer ut där och jag vet inte hur pucken går in. Sådana mål kan man inte släppa in i en semifinal, om man vill vinna.

– Det är två mål och det håller inte att ge bort så lätta mål.

Försvaras – av Jämtin

Andreas Jämtins mål, som betydde 4–2, såg inte heller helt otagbart ut. Men HV:s tuffing försvarar faktiskt Karol Krizans insats.

– Det är inte lätt. Dom är bara människor, dom också. Jag tycker att han har spelat bra ändå.

– Nu vann Erik (Ersberg) målvaktsmatchen, men det har varit väldigt jämnt mellan de här två killarna. Det är två bra målvakter, säger Andreas Jämtin.

ARTIKELN HANDLAR OM