Tjecker får nobben av Luleå

Sportbladet granskar: Elitserielagens försäsong, skador och form inför premiären

HOCKEY

Brynäs

Premiär på ny is

Efter en vecka med seger i SCA-Cupen och en rad spelare i landslaget inleder Brynäs nu finslipningen inför elitseriepremiären. Under veckan går man för första gången på isen i nya Läkerol Arena.

Djurgården

Missade finalen

I går tog Djurgården emot Frölunda i en match som slutade 7–4. Hoppet fanns att resultatet skulle räcka till final i Nordic Trophy, men eftersom både Färjestad och Kärpät vann så sprack den drömmen.

Frölunda

Finnarna satt för sig

Göteborgarna åkte buss till Stockholm för förlustmatchen i går. Att de inte flög berodde på att laget ska trimmas samman. Men som vanligt satt finnarna för sig och resten i en annan del av bussen.

Färjestad

Final på lördag

Spelar final i Nordic Trophy på lördag mot finska Kärpät. Detta efter att ha slagit Linköping med 5–3 i en rysarmatch. Finalen kommer att spelas, precis som värmlänningarna önskade, i Löfbergs Lila Arena.

HV 71

Biljetter släppta

Sugen på att se HV71:s hemmapremiär mot Malmö 19 september? I så fall var du uppe tidigt i går morse. 09.00 släppte HV71 biljetterna till årets hemmamatcher. Skynda, skynda.

Linköping

Emvall kvar

I veckan förlängde LHC kontrakten med forwarden Fredrik Emvall och målvakten Jonas Fransson, fram till våren 2009. Emvall anslöt redan 1999 och är den i dagens lag som spelat längst i laget.

Luleå

Bra tjeck signas ej

Luleå Hockey slutade trea i turneringen i schweiziska Lugano.Tjeckerna Robert Kantor och Jaroslav Svoboda var bra, men ingen av spelarna kommer att erbjudas kontrakt.

Malmö

Ross siktar högt

I fjol spelade Ross Lupaschuk för Mora, nu är han ett av elva nyförvärv i ett Malmö som siktar på slutspel. Men Lupaschuk siktar ännu högre.

– Jag vill göra ett bra slutspel.

Modo

Premiärsläpp

10.00 i dag på förmiddagen släpps biljetterna till den första matchen någonsin i Swedbank Arena. 21 september går matchen och motståndet står Linköping för.

Mora

Orolig för utvisning

Mora är i träning igen efter en tuff helg med SCA-Cupen. I klubben höjs nu oron för den nya bedömningsnivån hos elitseriedomarna. I helgen regnade utvisningarna över Mora.

Skellefteå

”Bygg en borg”

Efter12 insläppta på de senaste två träningsmatcherna uppmanar Norra Västerbottens krönikör Roger Lindström bygdens stolthet att bygga en borg framför det egna målet.

Biljetter släpps

Biljetter släpps

Har offentliggjort när man kommer att släppa årets första elitseriebiljetter 11 september klockan 11.00. Första hemmamatchen spelas 19 september mot Modo.

Sportbladet.se ([email protected])