Lillis: Jag är orolig

Tung försäsong för Frölunda: "Vi har släppt in för många mål"

Foto: THOMAS JOHANSSON
BEKYMRAD Frölundas tränare Stephan ”Lillis” Lundh har mycket att tänka på. Hans lag har allt annat än imponerat på försäsongen. ”Vi har testat lite nytt och gått runt på mycket folk. Det får jag ta på mig”, säger Lundh.
HOCKEY

0-9 i premiären.

30 insläppta mål på sju matcher.

Och näst sist i Nordic Trophy.

Stabila Frölunda har blivit instabila Frölunda under försäsongen.

- Det skulle vara oärligt att säga att jag inte är orolig, säger tränaren Stephan "Lillis" Lundh.

Efter sju spelade matcher i den nyinstiftade försäsongsturneringen Nordic Trophy har Frölunda gått kräftgång. I premiären mot Kärpät blev laget totalt utspelat och förnedrades med 0-9. När turneringen summerades i går slutade göteborgarna näst sist - sämst av alla svenska lag.

Inget fiasko

En försäsongstabell över samtliga elitserielag placerar Frölunda på en blygsam tionde plats med 1,29 poäng i snitt.

- Det har gått väldigt mycket upp och ner och resultatet i Nordic Trophy är inte godkänt. Men fiasko? Nej, det är bara träningsmatcher, det viktiga kommer senare. Vi har mött många lag som matchat och coachat ganska hårt för att vinna medan vi har testat lite nytt och gått runt på mycket folk. Det får jag ta på mig, säger Lundh som ändå känner viss oro inför premiären om en och en halv vecka.

- Det skulle vara oärligt att säga att jag inte är orolig, allt ska givetvis vara så bra som möjligt just nu. Vi har släppt in alldeles för många mål i numerärt underläge och det måste slipas till. Hade vi gjort bokslut i dag hade jag varit riktigt missnöjd.

Tappade dragkedjan

Under sommaren har Frölunda tappat hela sin "drag-kedja" med Magnus Kahnberg, Jari Tolsa och Joel Lundqvist. Dessutom har tongivande backar som Tom Koivisto och Johnny Oduya försvunnit.

Det kan komma att ta tid innan alla nya spelare hittar rätt roll i laget.

- Det är svårt ersätta sådana killar och vi har mycket nykomponerat i laget. På sikt kommer saknaden bli mindre och jag är säker på att vi kommer att ha ett slagkraftigt lag så småningom, säger Lundh.

- Betyget sätts när säsongen är över, inte nu. Vi ska vara med uppe i toppen och jävlas. Det är en lång process och vi ska spetsa till oss.

Marcus Leifby