Förlust - igen

Modo utan seger efter sju träningsmatcher: "För klent"

HOCKEY

Modos trista trend håller i sig. I går kom sjätte förlusten - på sjunde matchen.

Då sågar Harald Lückner laget.

- Det offras inte en hörntand, det har varit alldeles för klent, säger han.

Foto: Hampus Råde
Deppigt I går föll Modo i en träningsmatch mot lillebror Björklöven med 4-2. Faktum är att laget ännnu inte vunnit i år, trots sju försök. "Det offras inte en hörntand och det har varit alldeles för klent", säger tränaren Harald Lückner.

Modo har fortfarande inte vunnit den här säsongen. Efter sju spelade träningsmatcher är facit en riktigt dyster läsning - sex förluster och bara en oavgjord.

I går kom en ny förlust, 2-4, mot allsvenska Björklöven.

- Det här var en typisk träningsmatch mellan lillebror och storebror, och vi gick i fällan. Vi är inte beredda att offra tillräckligt mycket för att göra mål, säger tränaren Harald Lückner. Modo hade stundtals ett kraftigt spelövertag men den rätta glöden och effektiviteten framför mål saknades.

"Varit för klent"

Modotränaren sparade inte på krutet efteråt.

- Det är viktigt att få in en vinnarkänsla i laget men det går inte när vi är så tama. Det offras inte en hörntand och det har varit alldeles för klent.

Spelarna med NHL-rutin - Niklas Sundström, Hans Jonsson, Mattias Timander, Andreas Salomonsson och Per Svartvadet - har underpresterat.

Satt press på sig själva

Med knappt en vecka kvar till elitseriepremiären börjar pressen öka på Modoiterna.

- Vi har satt oss själva under hård press, jag är klart besviken och det är bara vi själva som kan påverka det här, säger Lückner .

Modotränaren kan trots allt kan se fram emot ett par bra saker inför den sista träningsmatchen mot Luleå om en vecka. Bland annat är duktige målvakten, slovaken Karol Krizan, är tillbaka mellan stolparna då.

- Sen spelar Hans Jonsson och Peter Öberg igen efter sina skador. Jag har inte toppat laget en enda gång så här långt. Det här är första gången vi ställer upp med det absolut bästa laget.

Dessutom spelar Modo premiärmatch i nybyggda hemmaarenan Swedbank Arena.

- Där är vi i alla fall obesegrade än så länge, säger Lückner.

Modos träningsmatcher i år:

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM