Läget i elitserien

– 10 dagar före premiären

HOCKEY

Brynäs

Back fixade segern

För en månad sedan förlorade Brynäs mot Leksand. I går

tog laget revanch när Mora Cup inleddes. Stor hjälte blev backen Daniel Johansson som gjorde båda målen i 2-1-segern. Båda målen kom dessutom till i powerplay. I dag ställs Brynäs mot HV71.

Djurgården

Engqvist till a-laget

Andreas Engqvist uttnyttjade sin try out-chans på bästa sätt. I går fick den 18-årige backen ett tvåårskontrakt som innebär elitseriespel. "Vi ser honom som en otroligt skicklig och stark spelare. Andreas kommer att bli en jättetillgång", säger tränaren Hans Särkijärvi.

Frölunda

Biljetterna släpps

I morgon klockan 10.00 släpper Frölunda biljetter till de sex första hemmamatcherna.

Hemmapremiären i ommålade Scandinavium spelas 21 september då Djurgården står för motståndet. 26 september kommer Skellefteå och 28 september HV71.

Färjestad

Hemma i bortadräkt

Svensk mästare i våras - i morgon kan Färjestad bli nordisk mästare. Kärpät står för motståndet i premiären i Löfbergs Lila Arena. Premiär blir det också för den vita borta-tröjan - trots att man spelar hemma. Den svarta hemmatröjan sparas till elitseriestarten.

HV 71

Oavgjort i Mora

HV71 har fortfarande inte förlorat efter ordinarie tid på försäsongen. I går nådde man 1-1 mot Mora, laget man slog ut i kvartsfinalen i våras. Andreas Jämtin kvitterade mitt i slutperioden. I dag står Brynäs för motståndet i Mora Cup, i morgon Leksand.

Linköping

Nye Healy på väg

I helgen anländer den nye kanadensaren Paul Healey till Linköping. Mats Sundins förra lagkamrat i Toronto kommer att vara med i nästa veckas träningsmatcher mot HV71 och Södertälje om läkarundersökningen går som den ska. Linköpings trupp är nu full.

Luleå

Målvaktsoperation

Mattias Modigs menisk är trasig och tvingar andremålvakten till operation. Förhoppningen är dock att han ska vara tillbaka snabbt. Jim Karlsson plockas upp så länge, men Luleå har möjlighet att plocka hem utlånade David Rautio.

Malmö

Föll tungt i Finland

Malmö föll i går mot TPS Åbo med 6-3. Malmö gjorde en bra match och var nära en kvittering i slutperioden. TPS gjorde fem mål i powerplay. Bäst i Malmö var kedjan med Fredrik Eriksson (två mål), David Moravec och Radek Duda.

Modo

Sju raka utan vinst

Karol Krizan, Hans Jonsson och Peter Öberg var inte med när Modo förlorade mot Björklöven i går. Modo har fortfarande inte vunnit någon av de sju träningsmatcherna i år. På torsdag får laget en sista chans när Luleå besöker.

Mora

Laddar upp i kyrkan

Laget laddar upp inför elitseriestarten med ett besök i Mora kyrka på söndag. Spelare och ledare i alla lag från pojklag till A-lag deltar i gudstjänsten. "Det kommer att handla om medmänsklighet", säger backen Tomas Skogs.

Skellefteå

Söderberg hoppfull

Anders Söderberg hoppas fortfarande på spel i premiären. Söderberg bröt ett finger förra veckan, men läkningen har gått bra. "I dag ska jag försöka skifta och se om vi kan konstruera något som är smidigare än gipset", säger han till VF.

Timrå

Sundh fick ett år till

Nye Oscar Sundh (fw) fick i går sitt ettårskontrakt förlängt med ytterligare ett år - utan att ens ha spelat en tävlingsmatch med klubben. 19-årige Sundh, som hämtades från USA i somras, har imponerat stort på försäsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM