Läget i elitserielagen – 6 dagar före premiären

HOCKEY

Brynäs

Tränaren har haft svårt att spela ihop laget på grund av alla skador. Men i huvudet har han redan formationerna klara. Förstafemman kommer att bestå av Micke Lind, Andreas Dackell och Björn Danielsson. Nick Angell och Jörgen Sundqvist bildar backpar.

Djurgården

Konkurrensen i Djurgården är tuff och nu har laget skickat talangfulle backen Christoffer From-Björk till allsvenska Almtuna.

Ett av From-Björks mål den här säsongen är att ta en plats i JVM-laget.

Frölunda

Fjärdecentern Fredrik Johansson har som bekant åkt till Edmontons träningsläger – något som Frölunda vänt sig emot.

Nu väntas Johansson komma tillbaka till Göteborg först på lördag, två dagar innan elitseriepremiären.

Färjestad

Färjestads forward Peter Nordström blev vald till bästa forwarden i turneringen Nordic Trophy. Och det skulle komma mer. I lördags vann Norda nämligen över 70000 kronor på V75.

HV 71

HV 71 tvingas flytta en hemmamatch på grund av Melodifestivalen. Den 3 februari skulle laget ha mött Linköping i Kinnarps Arena, men matchen kommer nu att spelas den 13 februari istället.

Linköping

Linköpings kanadensare Paul Healey kom i lördags till sina nya hemstad och i går gjorde han sitt första träningspass med klubben. I dag finns han redan med på isen när LHC möter HV71 i en träningsmatch.

Luleå

Luleås problem på backsidan fortsätter. I går kom till spel mot Björklöven med endast tre ordinarie försvarsspelare: Pavel Skrbek, Pekka Saravo och Marcus Nyberg.

Malmö

Det är upplagt för en jättekrock redan i Malmös hemmapremiär mot Timrå. Samtidigt spelar nämligen Malmö FF mot Kalmar i allsvenskan. MFF är i högsta grad med och slåss om SM-bucklan.

Modo

Modo har börjat banta sin trupp. Nyligen blev det klart att Tommy Enström lånas ut till allsvenska Sundsvall och i går gick Johan Dahlberg samma väg. ”På det här sättet får Johan en bra chans att utvecklas ytterligare”, säger Modos sportchef Erik Holmberg.

Mora

Moras målvakt Mikko Rämö skadade handen i matchen mot Brynäs i söndags och klubben befarade det värsta. Men i går kom lugnande besked. Ingenting är trasigt, men Rämö har däremot råkat ut för en ordentlig stukning.

Skellefteå

Det är inte bara på isen som Skellefteå tagit steget upp i seriesystemet. Nej, även organisationen har utvecklats. Nu senast har hemsidan gjorts om: ”Vi vill även ha en elitseriemässig hemsida”, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Anna Brännström.

Timrå

Timrå fortsätter att se över truppen inför framtiden. Nyligen blev det klart att Oscar Sundh förlänger med klubben och i går kom nästa besked: talangfulle forwarden Björn Svensson har skrivit nytt kontrakt, som sträcker sig till 2008.

Patrik Thornéus