Besked i dag: Alla elitseriespelare ska dopningstestas

Svensk hockey tar krafttag mot dopningen

HOCKEY

Svensk hockey tar ännu starkare krafttag mot dopningen.

Under kommande elitseriesäsong kommer alla elitseriespelare att testas – med särskilt fokus under slutspelet.

– Det är lika bra att ta tjuren vid hornen, jag tycker att det är jättepositivt, säger Färjestads-stjärnan Jörgen Jönsson.

Foto: AFTONBLADET/ARKIV
Positiv till nyheten. I dag kom beskedet att alla elitseriespelare ska dopningstestas under säsongen – en nyhet som Färjestad-stjärnan Jörgen Jönsson välkomnar.

Vid den årliga elitserieupptakten i Globen i dag lämnade Riksidrottsförbundet antidopningskämpe Jan Engström över ett symboliskt pris till Svenska ishockeyförbundet för dess arbete i kampen mot dopning.

Ett nytt samarbete

Sedan presenterades ett nytt samarbete:

Under säsongen finns en uttalad målsättning att dopningstesta elitseriespelare vid minst ett tillfälle, allt för att intensifiera jakten på fusk. Jan Engström deklarerade även att särskilt fokus kommer att riktas mot de avgörande slutspelsmatcherna.

– Är det någon som ska fuska så är det klart att han oftare försöker under en viktig match.

De omedelbara reaktionerna från meriterade landslagsspelaren Jörgen Jönsson var enbart positiva.

– Vi inom hockeyn har varit förskonande från sånt här, men det är lika bra att ta tjuren vid hornen. Jag tycker att det är jättepositivt.

Du ser det inte som något störande?

– Testerna är ju efter matcherna, så det spelar ingen som helst roll. Det stör inte det minsta. Ibland kan det ta lite tid, men det tycker jag att det är värt.